onsdag, august 10, 2022
HjemMeningerSvarinnlegg til Malvik Høyre

Svarinnlegg til Malvik Høyre

Ketil Sivertsen (SP) og Trond Hoseth (AP)

Innlegg: Malvik Høyre skriver i et innlegg på Malviknytt 28.januar, at Malvik kommune er defensiv, lite fremoverlent og uinteressert i å tilpasse seg behov som innbyggerne har. De synes det virker som om innbyggerne er til for kommunen, og ikke at kommunen er til for innbyggerne.

Les også: Barnehagedekning i Malvik

Ingen direkte god omtale fra Høyre der altså.

Så hva er årsaken til dette dystre bildet som tegnes av kommunen?

Bakgrunnen er sannsynligvis en orientering gitt i utvalg for oppvekst og kultur om tildeling av deltidsplasser i barnehager i Malvik. Utvalget fikk høre at det var fem søknader i 2020, tre ble innvilget, to avslått, og en av de tre innvilgede plassene ble senere søkt omgjort til helplass.

Saken ble tatt til orientering, men der resten av utvalget fikk med seg at det i Malvik ikke er stor etterspørsel etter deltidsplasser må dette ha gått Høyre hus forbi.

De konkluderer nemlig med at «Malvik kommune i praksis ikke tilbyr deltidsplasser» i sitt innlegg.

Videre går de inn på lettvinte løsninger for å fikse dette problemet. Løsninger som innebærer «tilpassede» stillinger i kombinasjon med tilkallingsvikariat. Det er tydeligvis ikke like viktig å være fremoverlent og offensiv når det gjelder å tilby faste, hele stillinger til sine ansatte.

Videre virker det som om en lett hopper bukk over at barnehager ikke er en oppbevaringsboks. Det er ikke bare å fylle en barnehage med ansatte, så kan en tilby et ubegrenset antall barn plass. Nok ansatte er selvsagt viktig, men det samme er et tilstrekkelig Leke- og oppholdsareal (LOA). Orienteringen viste nemlig også at barnehagene i Malvik, både kommunale og private har fylt de plassene de er godkjent for.

 Hva Høyre nå tenker å gjøre må vi vente i spenning på. De varsler at de vil vurdere å se nærmere på å jobbe med et mulig prøveprosjekt. Hva nå enn det betyr.

Mange ansatte i Malvik kommune vil nok føle kritikken fra Høyre som veldig urettferdig.

Det er mange som har travle dager for tiden og har hatt det lenge. Store ressurser legges ned for å gjøre hverdagen for alle barnehage- og skolebarna best mulig gjennom pandemien. Noe som ikke nødvendigvis er så enkelt med stadige endringer i smittesituasjon og retningslinjer.

Det er helt sikkert foreldre som synes at barnehagetilbudet som det offentlige tilbyr ikke er godt nok.

Men også her i Malvik må vi forholde oss til statlige regler som i stor grad definerer tilbudet.

Når alle søknader om barnehageplass er kommet inn så er det en kabal som skal legges.

Men noen av kortene er allerede lagt. Barnehageplassene kan ikke flyttes rundt fra år til år, og når rundt 800 plasser skal fordeles er det dessverre umulig at alle ønsker kan innfris.

Det er ingen «quick fix», men vi kan forsikre at de utfordringer vi får tilbakemeldinger om blir med når framtidens barnehagetilbud skal planlegges og dimensjoneres.

Trond Hoseth (AP), Ordfører, Malvik
Ketil Sivertsen (SP), Leder hovedutvalg for oppvekst og kultur, Malvik

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW