onsdag, september 28, 2022
HjemKulturFeirer bursdagen, og livet i sykehusskjorta på Bruket

Feirer bursdagen, og livet i sykehusskjorta på Bruket

Torsdag 15.september inviterer Rakel Sivertsen til bursdagsfest på Bruket Kulturhus.

Kveldens tema er sykdom, samhold og svart humor.

En hybrid

Rakel er usikker på hva hun skal kalle happeningen hun inviterer til.

-Vi får en hybrid av en happening, sier Rakel (snart 48) om det som skal presenteres i Bruket kulturhus torsdag.

-Det blir en slags forestilling i skjæringspunktet mellom et foredrag og en konsert, men ikke en teater/revyforestilling. Jeg skal bare være mæ, og jeg skal snakke mye, lese dikt, kanskje noen på rim, og det blir musikk, forteller jubilant og initiativtaker Rakel Sivertsen til Malviknytt.

Musikken er det Charlotte Audestad som står for og det vil hale mye om sangen hun skrev til Rakel da hun var syk, Sykehusskjorta.

-Det blir fokus på diagnose, sykdom og vegen tilbake til et normalt hverdagsliv, forteller hun.

-Jeg har invitert nærmeste familie, nære venner, fastlegen min, behandlingsteamet på St.Olav, helseministeren og PT Øystein Lillesand. Håper at mange av disse tar seg tid til å komme.

-Det handler om å bruke de folkene man har rundt seg på det de er gode på, personlig trener Øystein Lillesand er en av disse, han har vært helt uvurderlig med tanke på rehabiliteringen min, forteller Rakel.

Sykehussjkorta

For noen få uker siden stilte hun til start i Kreftforeningens Stafett for Livet og holdt det gående i 24 timer, i nettopp sykehusskjorta.

-Den sangen blir sentral i det hele og vi skal snakke litt om prosessen rundt denne sangen som ble laget til meg da jeg var syk.

Rakel og Charlotte har ofte vært til bedrifter og lignede, for å snakke om temaet, nå ønsker hun tilbakemeldinger fra gjestene.

-Det er jo vanskelig for meg å være objektiv til dette stoffet, så nå ønsker jeg meg tilbakemelding fra de so kommer om hvordan denne opplevelsen ble. Hva ble for personlig, ble noe privat?

-Samtidig må det bli både personlig og privat når man skal finne en ny retning i livet etter at man har vært alvorlig syk, sier Rakel. Torsdagens Sykehusskjorte-konsert er et prøveprosjekt.

Selve konsertforedraget vil vare i en times tid.

-Så blir det kaffe og mingling etterpå, og jeg håper at så mange som mulig kan gi tilbakemeldinger og kommentarer, sier Rakel.

Billetter får du kjøpt hos Bruket Kulturhus (ekstern lenke)

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW