onsdag, september 28, 2022
HjemTrøndelag TeaterHavfruen – en nyskrevet folkemusikal på Trøndelag Teater

Havfruen – en nyskrevet folkemusikal på Trøndelag Teater

Tyra Tønnessen og Gjermund Larsen har dykket ned i havets mysterier, folketoner og gamle, nordiske sagn og funnet den moderne, norske Havfruen. Resultatet er en forrykende musikalsk familieforestilling om livet, havet og kjærligheten.

Urpremiere på Havfruen lørdag 10. september kl. 18 på Hovedscenen.

Om forestillingen

Ute på det stormende havet står det en ung mann på et seilbrett og kjemper for livet. En havfrue morer seg over synet. Hva nå?

Legenden om havfruer har fascinert mennesker i tusenvis av år. H.C. Andersens tolkninger, Disney-filmer, russisk opera eller japansk animasjon – det handler nesten alltid om den forbudte og umulige kjærligheten mellom havmennesker og jordmennesker.

Tyra Tønnessen og Gjermund Larsens Havfruen er basert på en nordisk fortellertradisjon om hvordan havfolk og landsfolk eksistere sammen. Handlingen er lagt til Norge og vår tid med tematikk som også er relevant for dagens publikum. Havet er jo ikke bare fortiden vår- det er i aller høyeste grad også fremtiden. (fortsetter under bildet)

Daniel Mauricio, Ståle Kvarme Tørring, Snorre Ryen Tøndel, Karl Bekele Steinsland, Ronald Belaza, Tor Ivar Hagen og Martha Standal (Foto: Ole Ekker)

Havfruen

av Tyra Tønnessen og Gjermund Larsen

Regi: Tyra Tønnessen

Komponist og arrangør: Gjermund Larsen

Scenografi og kostymer: Leiko Fuseya

Lysdesign: Ingrid Skanke Høsøien

Koreograf: Kristin Hjort Inao

Musikalsk leder og kapellmester: Åsmund Flaten

Medvirkende: Sunniva Du Mond Nordal, Ingrid Bergstrøm, Madeleine Brandtzæg Nilsen, Tor Ivar Hagen, Snorre Ryen Tøndel, Karl Bekeland Steinland, Martha Standal, Ståle Kvarme Tørring, Ronald Belaza og Daniel Mauricio

Musikere: Åsmund Flaten, Gjermund Larsen, Skjalg M. Raaen, Tore Sandbakken og Morten Berger Stai

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW