mandag, september 26, 2022
HjemMeningerOm Dagmar og Sjøsiden og bløff eller fakta

Om Dagmar og Sjøsiden og bløff eller fakta

Av Terje Hansen, Malvik FrP     

Innlegg: Dette dreier seg ikke om Sjøsiden, men om Moanområdet, fordi begge områdene er like mye utsatt for ekstremvær som premenstruelle Dagmar som besøkte Hommelvik i mellomjula 2011.

I november 2011 var stormen Berit på besøk. Hun var litt mildere enn Dagmar som kom natt til 26 desember i 2011. Hun raserte omtrent hele området rundt båthuset og kastet store steiner, tømmer og vrakved samt at det kom vatn inn på verandaen i første etasje nærmest sjøen og der ligger verandaene nesten på bakken.

Etter denne herjingen av ekstremværet rykket mannskap fra kommunens uteseksjon ut veldig tidlig på morgenen for å rydde området. Det er mange som husker de gule lysene som blinket nede på sjøsiden. Vi var to fra planutvalget (AreSam) som kom til Sjøsiden i 07-07:30 tiden. Da var gutta nesten ferdig med ryddingen. Ikke lenge etter ble den ekstra muren på ca. 2m lagt på nærmest sjøen. På Moan-siden ble Saliberget vasket rent og badestranda nærmest Saliberget ble vasket ut med mere enn én meter. Mange trær langs veien ved sjøen ble vasket bort og kommunen måtte kjøre på grus og store steiner for å berge veien.

Når man da påstår i folkemøte/infomøte at jeg farer med løgn fordi man bodde der da, og det var ingen steiner og stokker som ble vasket på land under ekstremværet, er dette en grov feil og usant.

Da Dagmar besøkte Sjøsiden, bodde vedkommende i Trompetvegen på Vikhammeråsen, og dit klarte vel ikke stormflobølgene å nå fram.

Ingen bodde på sjøsiden når Dagmar herjet. Den første som flyttet inn på Sjøsiden var Geir Reverg, det var 5.november 2012. Hvem farer med løgn, spør jeg?

Poenget er at Risiko og Sårbarhethetanalysen sier at det skal etableres en lignende sikring på Moan også.

På den første samlingen i Bruket innrømmet saksbehandler at hvis det skjedde, ville den muren ødelegge både grøntarealene pluss fjæra.

Terje Hansen   Malvik FrP     

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW