torsdag, oktober 6, 2022
Hjemi - MalvikSterke historier på åpent møte om demens

Sterke historier på åpent møte om demens

av Frode Mo

Over 50 personer hadde tatt turen til rådhuset da demensteamet og Nasjonalforeningen for folkehelsen arrangerte åpent møte om demens.

Generalsekretær i Nasjonalforeningen Mina Gerhardsen åpent møte med å understreke viktigheten av at personer med demenssykdom møtes med forståelse og respekt. Derfor er skolering av butikker og servicenæringer gjennom konseptet demensvennlig samfunn så viktig.

Marit Hammer fra kulturkontoret hadde et inspirerende innlegg om tilbudene som finnes i kommunen, og Markus i demensteamet informerte om hva dem kan tilby når sykdommen rammer.

Ingen skal møte demens alene

Kveldens sterkeste historier fikk vi da Torild Følstad fortalte om hvordan det er å leve med en demenssykdom og hvor glad hun er for dagtilbudet i kommunen, og da Sigrid Mesloe fra Oppdal fortalte sin gripende historie om hvordan hun som pårørende til både sin mor og sin bror har opplevd tøffe tider.

-Min bror fikk demenssykdom i tidlig alder og som søster har det vært krevende stunder, men jeg ønsker også å fokusere på gode øyeblikk som vi fikk sammen, og lysglimtene eksempelvis i møte med butikker på Oppdal som hadde hatt opplæring i konseptet demensvennlig samfunn, sier Mesloe. (saken fortsetter under bildet)

(F.v.) Torhild Følstad, Guri Hamran og Sigrid Mesloe (Foto: privat)

Revitalisering av Malvik demensforening

Daglig leder i Nasjonalforeningen Trøndelag hadde det siste innlegget på møtet hvor han fokuserte på tilbud og muligheter som finnes via Nasjonalforeningen for folkehelsen.

-Vi har både den demenslinje som du gratis kan ringe for å få råd og tips, og vi har likepersoner som du kan ringe. Man kan møte forståelse fra både familie og venner, men en ekte forståelse møter man i møte med andre som har vært i samme situasjon, sier Frode Mo

Link til demenslinjen og likepersoner:

https://nasjonalforeningen.no/tilbud/demenslinjen/

https://nasjonalforeningen.no/likeperson

Nå er målet å revitalisere Malvik demensforening. Derfor håper demensteamet og Nasjonalforeningen at folk som ønsker å bidra til å gjøre hverdagen bedre for personer med demens og deres pårørende tar kontakt.

-Med en demensforening i Malvik kan vi bli en tilleggsdimensjon til den flotte jobben ansatte gjør. Vi kan eksempelvis opprette gågruppe for hjemmeboende personer med demens, vi kan arrangere hyggetreff og vi kan skape møteplasser hvor pårørende kan møte andre pårørende, avslutter Mo

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW