mandag, september 26, 2022
HjemPressemeldingerOle Herman søker nye utfordringer

Ole Herman søker nye utfordringer

Pressemelding fra varaordfører i Malvik, Ole Herman Sveian: – Jeg har i dag meddelt nominasjonskomiteen i Malvik SP at jeg ikke stiller meg disponibel som listekandidat og ordførerkandidat ved kommunevalget neste høst.

Allsidige verv

Å være medlem i Senterpartiet har siden 1992 gitt Ole Herman Sveian mange spennende muligheter.

Jeg har møtt som vara i Stortinget i perioden 1997 – 2001, jeg var leder i Senterungdommen i SørTrøndelag, er vara til fylkestinget Trøndelag og har vært medlem og varamedlem i flere hovedutvalg
på fylket. Nå er jeg leder i Trøndelag Senterparti, før det var jeg nestleder i fire år, opplyser Sveian.

Stolt av resultater

Etter åtte år som varaordfører og til sammen tolv år i kommunestyret i Malvik velger Sveian nå å takke nei til renominasjon for neste kommunestyreperiode.

Tiden som varaordfører i Malvik har vært spennende, lærerik og utviklende. Jeg er stolt over hva vi har fått til disse årene selv om SP-gruppa bare har vært på 3 og 6 representanter i disse to periodene, sier Sveian og nevner noen viktige saker fra de siste årene:

Det er nå god kontroll på kommuneøkonomien i Malvik, vi har god drift og et høyt investeringsnivå hvor vi tydelig har kunnet prioritere barn og unge med bygging av blant annet to nye ungdomsskoler og ny barnehage på Vikhammer. Vi har en satsing på heltidskultur som ligger i front nasjonalt, og vi har fart i sentrumsutviklingen både på Vikhammer og i Hommelvik noe som er viktig for å sikre kjerneområdene for landbruk og bolyst i kommunen. Byvekstavtalen sikrer viktige bidrag til dette, samt offensiv satsing på kollektivløsninger. Det var svært spennende å være tett på disse forhandlingene sammen med tidligere ordfører Ingrid Aune. Dette var nybrottsarbeid og viktig for
utviklingen av Malvik, mener Sveian.

Rom for satsing

Sveian mener at Senterpartiet har bidratt til en økonomistyring i Malvik som i tiden framover gir rom for videre satsing og utvikling både innenfor oppvekst og helse.

Sveian legger ikke skjul på at de siste åtte årene også har bydd på krevende saker:

-Selvsagt har vi også hatt krevende saker, med tidvis stort konfliktnivå, men jeg synes vi til slutt har kommet fram til akseptable kompromisser. Men enkelt har det ikke vært, vedgår Sveian.

Resultatorientert

Sveian understreker at han ikke har noen planer om å slutte med politikk.

-Nei, på ingen måte. Jeg fortsetter blant annet i vervet som fylkesleder i Trøndelag Senterparti og sitter selvsagt også ut perioden som fylkesleder for KS i Trøndelag. Samfunnsengasjementet er fortsatt stort og jeg har derfor bestemt meg for å kjempe om en sentral plass på Senterpartiets fylkestingsliste, opplyser Sveian.

Sveian beskriver seg selv som en utålmodig type som gjerne søker nye utfordringer.

Jeg er ikke typen til å gro fast i bestemte roller eller bestemte jobber over veldig mange år. Jeg er nok for utålmodig og resultatorientert til det, sier Sveian som mener tiden nå er moden for å gi stafettpinnen videre i Malvik-politikken.

Klar til å bidra

Via sitt engasjement på fylkesplan i både SP og KS har Sveian fått godt innblikk i hvor viktig den regionale politikken er.

Dette synes jeg er veldig interessant og meningsfylt. Jeg er derfor svært motivert for å gjøre en innsats Senterpartiet og Trøndelag i årene framover. Å sikre en balansert utvikling i det sammenslåtte Trøndelag er en viktig arbeidsoppgave for Senterpartiet. Der er jeg klar til å bidra dersom partiorganisasjonen ønsker det, avslutter Ole Herman Sveian.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW