torsdag, oktober 6, 2022
HjemKulturKorps med mye på gang

Korps med mye på gang

Pressemelding: Malvik Musikkorps har mye på gang denne høsten. Korpset stiller blant annet med ny dirigent, Jørgen Simarud Stabell i høst. I knivskarp konkurranse med andre gode kandidater falt valget på Jørgen da korpset intervjuet aktuelle kandidater tidligere i år.

Selv om Jørgen er kun 27 år, er han allerede godt etablert som musiker, med trombone som sitt instrument. Han har bakgrunn fra musikkstudier ved NTNU og Gøteborgs Universitet. Jørgen har erfaring som skolekorpsdirigent, men det er første gang han vil dirigere et seniorkorps. Parallelt med jobben som dirigent fortsetter han sine studier ved NTNU.

 -Dirigentskifter er bestandig spennende, sier kommunikasjonsansvarlig i Malvik Musikkorps, Roar Stokdal Fiske, som gleder seg til å se hva den nye dirigenten kan tilføre korpset av faglig nytenkning, utvikling og musikkglede.  

Restart-program

Dette er imidlertid ikke det eneste nye denne sesongen.

-Malvik Musikkorps har som de fleste seniorkorps behov for en kontinuerlig fornyelse i medlemsstokken, slik at nye medlemmer er vi bestandig på utkikk etter, sier Fiske. Mange har tidligere spilt i skole/korps/amatørkorps, men har av ulike årsaker valgt å legge instrumentet på hylla. Det kan være på grunn av utdanning eller familiesituasjon.

-Det er imidlertid aldri for sent å begynne på igjen, forteller en engasjert Roar Stokdal Fiske.

Malvik Musikkorps tilbyr derfor denne høsten et eget Restart-program for de som etter noen års pause kan tenke seg å begynne å spille igjen.

-Det kreves selvsagt både motivasjon og egeninnsats for å komme i spilleform igjen, men gjort på riktig måte er dette slett ikke umulig. Korpset tilbyr restarterne kyndig veiledning av en erfaren instruktør slik at veien tilbake i spilleform skal oppleves som ok, sier Roar Stokdal Fiske. Arkitekten bak det nye «Restart»-tilbudet er Roald Kvamstad.

Restart-øvingene er lagt til korpsets ordinære øvingsdag og øvingssted, – tirsdager på Ytre Malvik samfunnshus, noe som gjør at restarterne raskt kan bli kjent med korpsets medlemmer og bli en del av miljøet, da det sosiale også er viktig.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW