søndag, november 27, 2022
HjemNyheterRoy og Karl Marius i Cannes internasjonale musikk-fyrverkeri festival

Roy og Karl Marius i Cannes internasjonale musikk-fyrverkeri festival

Denne helgen representerer North Star Fireworks Norge i en av Europas største musikk-fyrverkerikonkurranser «Cannes Festival International d’Art Pyrotechnique» som hvert år avholdes i Cannes i Frankrike. Dette er en festival som viser fram pyroteknisk kunst på høyeste nivå.

Roy Tronstad er bosatt på Vikhammer i Malvik og er partner i firmaer North Star Fireworks AS.  Sammen med Karl Marius Sneisen fra Hommelvik bidrar de til Norges første bidrag noensinne i Cannes internasjonale musikk-fyrverkeri festival.

North Star Fireworks har tidligere vunnet flere internasjonale priser for sine show.

Fyrverkeriet er en moderne dramatisering av Shakespeares «Romeo og Julie». Det er daglig leder Andreas Helle som har designet showet.

Konkurranse
Hver sommer konkurrerer de beste pyroteknikerne i verden på denne festivalen, som trekker over 700.000 mennesker til showene.

Festivalen er et viktig arrangement for byen og næringslivet og tradisjonen strekker seg tilbake til 1967. [Dette er en av de store festivalene i Cannes ved siden av filmfestivalen, og er godt forankret i kulturlivet i Cannes og Cote d’Azur.

I år så er det Norge, Polen, Italia, Canada og Sveits som konkurrerer om den gjeveste prisen «The Vestale d’Argent». (fortsetter under bildet)

Foto: North Star Fireworks AS

Konkurransen avgjøres av en fagjury, men også publikum kan stemme på sin favoritt.

Hvert medlem av juryen må vurdere de pyromusikalske showene i henhold til følgende kriterier:

– Fyrverkeriets kvalitet og originalitet: farger og former

– Lydspor: musikalske valg, sekvenser

– Synkronisering: presisjon mellom lydeffektene og fyrverkeriet, valg av tempo – Generelt kunstnerisk inntrykk: tablåer, pyroteknisk design og samsvar med det valgte temaet.

Resultatet av konkurransen offentligjøres etter at siste bidrag er vurdert i slutten av august.

Bidraget streames live på Youtube på lørdag 30.07 kl 22.00 og du kan se den her:

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW