onsdag, november 30, 2022
HjemPressemeldingerEndring i kjøremønsteret ved Leistad fra fredag

Endring i kjøremønsteret ved Leistad fra fredag

Pressemelding: Omleggingen skjer i forbindelse med utbyggingen av E6 Ranheim-Værnes. Fra fredag morgen klokken 0600 vil en ny omleggingsvei bli tatt i bruk ved Leistad, mellom vekststasjonen og Leistadkrysset. 

– Vi i Acciona jobber døgnet rundt for å ferdigstille omleggingsveien, og mandag ettermiddag ble det første laget med asfalt lagt. Fredag morgen klokken 0600 skal veien være klar for trafikk, sier Frank Skaufel, senior kommunikasjonsrådgiver og samfunnskontakt i Acciona. 

Varer i ti måneder

Endringen vil vare omtrent 10 måneder, og i området vil det bli satt en fartsgrense på 70 km/t. 

– Det er viktig at trafikantene er oppmerksomme rundt avkjøringen for omleggingsveien, ettersom dagens E6 vil bli brukt som anleggsområde, sier Skaufel. 

Grunnen til omleggingen er at det skal bygges en ny bro i området. E6 på stedet vil bli stengt i perioden, men omleggingsveien er lagt ved siden av dagens E6. 

– Acciona legger om trafikken spesielt med hensyn til sikkerheten forbi anleggsområdet. Det vil bli sikret og skiltet godt, sier han. 

Firefelts motorvei

Det er det spanske konsernet Acciona som er totalentreprenør for prosjektering og bygging av den 23 kilometer lange E6 mellom Ranheim og Værnes. Totalt skal det i anleggsperioden frem til ferdigstilling i 2026 bygges tre tunneler med total lengdepå over syv kilometer, fem toplanskryss og flere overganger og kulverter i traséen. 

Når prosjektet avsluttes om fire år, vil E6 mellom Ranheim og Værnes være en firefelts motorvei med fartsgrense på 110 kilometer i timen.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW