søndag, november 27, 2022
HjemSportKlare for Landsskytterstevnet i Bodø

Klare for Landsskytterstevnet i Bodø

I slutten av juli går startskuddet for et nytt Landsskytterstevne etter to år med avlysninger.

Denne gangen er det i Bodø skytterne skal samles og fra Mostadmark skytterlag er det til sammen 14 skyttere som er påmeldt. Av disse er det fem rekrutter, noe lederen i Mostadmark skytterlag, Stig Oddbjørn Aas er både glad over og stolt av.

-Vi har god rekruttering takket være stor innsats i fra vår ungdomsavdeling vil jeg si. Selv om også vi sliter med samme, litt lave oppslutning som andre idretter etter pandemien. Dette gjelder særlig blant de litt eldre, sier han.

-Mostadmark skytterlag har forsøkt å få med ungdommene på ulike aktiviteter som gjennom samarbeid med Hommelvik Ungdomsskole og Sommer Malvik på skytterbanen.

En tredjedel rekrutter

Om knappe to uker braker det løs i Bodø og dit reiser Mostadmark Skytterlag med fjorten deltakere, fem av de er rekrutter.

-Jeg vil si vi har både flinke og ivrige rekrutter. De er med å skaper et godt miljø på skytterbanen hvor vi møtes til trening hver mandag, sier Stig Oddbjørn Aas.

-Dette er første gang på LS for alle fem, og jeg forstår det slik at de gleder seg, sier han.

Han vil anbefale skyttersporten til flere.

-Dette er en sport du kan holde på med uansett hvor gammel du er og her skyter gutter og jenter, kvinner og menn i de samme klassene. Ingen ulike klass for kjønn, forklarer han.

LS er sosialt

Selv om man samles til Landsskytterstevnet først og fremst for å konkurrere er det også viktig for det sosiale i skytterlaget.

-Det sosiale er veldig viktig. Vi dekker på langbord og spiser sammen og prater å har det gøy. Det er viktig.

Når det gjelder forberedelsene med geværet er det også ivaretatt.

-Vi er i rute og satser på at alle gjør så godt de kan. I skyting er det både flaks, trening og dagsform som avgjør, sier Stig Oddbjørn Aas.

Vi ønsker Mostadmarkskytterne lykke til!

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW