torsdag, august 18, 2022
HjemFiFo på fredagTilpasningenes tilpasningsdyktighet

Tilpasningenes tilpasningsdyktighet

FiFo på fredag: Det er fredag igjen og på tide med et tilbakeblikk på den siste uka og et lite «agurkblikk» på omgivelsene.

For: kort oppsummert ifølge kalenderen er dette tida for shorts og t-skjorte, ifølge temperaturmåleren derimot, er det fleecejakke og vedfyring.

Tilpasningsdyktig

Her i landet tilpasser vi oss og venner oss til det meste av hva det skulle være.

Derfor blir det som et lite høydepunkt når gradestokken viser +14 og bensinprisen er under 25 kr/L. Det er greit lissom.

Ja og så viser det seg at været kan vi ikke gjøre noe med, i alle fall ikke på kort sikt. Hva gjelder drivstoffpriser så var det vel noe snakk om det før siste valg, uten at jeg herifra skal slenge meg med i klagekoret mot regjering og Senterparti.

Pasningsdyktig

Sommeren er høytid for fotball, selv om sesongslutt og advent har sammenfalt de siste årene.

Det er fotballcuper å reise til så og si over alt og på den internasjonale arena er det de beste kvinnelandslagene fra Europa som møtes til tevling på selveste fotballøya England.

Der har våre spillere hatt både opp og nedturer, noe som er ganske vanlig i mesterskap- og cupsammenheng etter hva jeg forstår. Forventningene fra omverdenen er stor og presse deretter.

Litt mindre press er det selvsagt, eller bør det være, for de i aldersbestemte klasser. Våre lokale lag har fått møtt andre lag og fått sosialisert seg med hverandre og likesinnede i inn- og utland. Det gir et viktig påfyll av energi og opplevelser for resten av livet. Endelig er verden tilbake litt sånn som den var.

Dyktig

Mange er flinke til det de driver med – de er dyktige. Innimellom all støy og læven på mobil og nett, dukker det jo opp en og annen dyktig malviking som imponerer oss.

Nylig leste vi om Steinar Thyholdt som hadde brukt mye over 5.000 arbeidstimer og minst like mange timer på å finne ut av ting på å bygge drømmebilen sin, en Lamborghini Aventador. Bilen har blitt en stor suksess og den har skapt både nasjonal og internasjonal interesse hos bilfolket. Mandag 4.juli fikk vi se og høre kjøretøyet i Hommelvik. Det er ingen tvil om at hobby-byggeren er dyktig.

Dyktig er også alle de ivrige revyamatørene fra kommunen vår som gjør suksess på flere scener enn de lokale. I sommer har det vært regionale revyfestivaler med stor deltakelse fra Malvik.

Det har gitt gode resultater og flere utmerkelser. Det er beviset på at vi har med dyktige folk å gjøre som brenner for sin greie og jobber med sine talenter. Det jobbes så hardt innimellom at vi godt kan kalle de semiprofesjonelle. Og et semiproft revymiljø i Malvik er faktisk mer enn hva finnes av den sjangeren i storbyen i vest.

Tilpasning

Så blir det brukt litt tid på å filosofere over hvorfor ting blir som de blir og hvor på ferden man kunne ha skifta retning. Ikke for at et retningsskifte alltid er det beste, men for filosoferingens del hjelper det jo på fremdrifta.

Nok en gang inviteres det til en underskriftsaksjon om utbygginga i Moan/Sandfjæra. Denne gangen er det et krav om å konsekvensutrede utbyggingsplanene det gjelder. Den skal sendes til kommunen og det blir spennende å se om kommunen tar ned ballen og spiller den videre. Vi har jo friskt i minne foregående kampanjer som har blitt avvist av ulike årsaker.

En må kunne tippe, uten særlig feilmargin, at med en konsekvensutredet sentrumsplan for Hommelvik, som sier det skal bygges bolig og næring på Moan, vil det sitte langt inne å foreta en ny utredning. Det dreier seg tross alt bare om et konkret forslag som er innafor de vedtatte, overordnede, og konsekvensutredete planer for Hommelvika.

Her gjelder det nok å finne en tilpasning. Det kan jeg skrive under på 😊

God helg
FiFo

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW