onsdag, november 30, 2022
HjemMeningerÅ elske er en menneskerett - uavhengig av hvem du forelsker deg...

Å elske er en menneskerett – uavhengig av hvem du forelsker deg i

Jo Arne Fosmo og Kristin Nybrodahl, Malvik Arbeiderparti

Natt til lørdag fikk hatet nok en gang utfolde seg i form av kuleskudd mot uskyldige mennesker. Denne gangen mennesker som feiret noe av det aller fineste; kjærligheten. Beskutt på bakgrunn av hvem de er og hvem de elsker. Fordi de trodde på mangfold, solidaritet og frihet. Frihet til å være seg selv.

Lørdag var mediene dekket med nyhetsoppdateringer fra angrepene på utestedene Per på Hjørnet og London Pub i Oslo. Facebook, Instagram og Twitter ble fylt med støtteerklæringer, hjerter og oppfordring om å feire kjærligheten til tross for at årets Pride-parade i Oslo ble avlyst. I stedet for å ta til gatene for å markere at det i år er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge og at homoterapi nå endelig blir forbudt, måtte vi feire kjærligheten hver for oss. Men, midt oppe i all kjærligheten skal vi legge merke til at det etterlyses handling.

For i 2022 er «jævla homo» fremdeles det mest brukte skjellsordet i norske skolegårder. Over halvparten av norske gutter innrømmer å ha brukt «homo» eller «lesbe» som skjellsord på en venn i løpet av den siste uken. Samtidig vet vi at skjellsord som omhandler personers seksuelle legning er kilde til mobbing og depresjon. Dette skjer mens Norge for tredje år på rad i 2019 falt på oversikten Rainbow Map som måler hvor likestilte LHBT+-personer er i et land.

Kampen for LHBT+-personers rettigheter må kjempes hver dag og med full styrke. Arbeiderpartiet vil styrke undervisningen om LHBT+ og kjønns- og seksualitetsmangfold i barnehagen og skolen, og utvide dette til å også gjelde arbeidslivet, helsevesenet og justissektoren. Slik jobber vi sammen mot holdninger som splitter.

For alle har vi et ansvar for å motvirke holdninger som sprer frykt og skaper utrygghet. Også her i Malvik. Derfor vedtok et enstemmig årsmøte i Malvik Arbeiderparti at det skal utarbeides en konkret handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold i Malvik kommune. I tillegg vil vi revidere kommunens handlingsplan mot mobbing og sørge for at fremtidige planer innen helse- og omsorgssektoren i større grad inkluderer LHBT+-perspektiver. Til sist må ansatte i Malvik kommune få økt sin kompetanse om LHBT+ slik at Malvik kommune kan bli en enda mer inkluderende arbeidsgiver.

Bare gjennom handling kan vi gjøre alvor ut av støtteerklæringene vi har delt de siste dagene. Ved å stå opp mot holdninger som ekskluderer fremfor å inkludere – som skiller mellom «oss» og «dem», kan vi for alvor vise at vi står skulder ved skulder med de som nå har opplevd å bli angrepet for hvem de er og hvem de elsker.

La det aldri være tvil: Å elske er en menneskerett – uavhengig av hvem du forelsker deg i.

Jo Arne Fosmo,
nestleder Malvik Arbeiderparti

Kristin Nybrodahl,
formannskapsmedlem Malvik Arbeiderparti

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW