onsdag, november 30, 2022
HjemKulturVikhamar og Saksvik skolekorps på tur til Gjøvik

Vikhamar og Saksvik skolekorps på tur til Gjøvik

Reisebrev: Helga 17. til 19. juni dro ca 30 barn, unge og voksne fra Vikhamar og Saksvik skolekorps til Gjøvik for å delta på Mjøsfestivalen. Dette var den første turen for mange, fordi korpset ikke har kunnet dra på tur under pandemine. Stemningen var høy på bussturen sørover.

Vel framme på Gjøvik ble korpset innlosjert på klasserom på Gjøvik videregående skole. (fortsetter under bildet)

Foto: privat

På lørdag var det strålende vær og dagen startet med frokost i Gjøvik fjellhall, som ble brukt til ishockey under OL i 1994. Etterpå var det felles innmarsj til Gjøvik gård sammen med de 47 andre korpsene som deltok på Mjøsfestivalen , med fellesnummer (Gammel Jegermarsj), slik tradisjonen er på korpsstevner. Videre bød dagen på gatekonsert sammen med Melhus skolekorps, korpskonkurranse og disko på kvelden. (fortsetter under bildet)

Foto: privat

På søndag var det ny innmarsj. Denne gangen til Fastland, som er et fint område med friluftsbad i Gjøvik. Det ble også her avspilt fellesnummer (Ja, vi elsker). Her ble Gjøviks Tøffeste arrangert, en konkurranse der to av korpsets medlemmer stilte lag sammen med mange av de andre korpsene. Her var det både svømming, flytting av traktordekk, åling gjennom rør, kryping og padling i badering. Fantastisk innsats av de to som deltok. Det ble også servert lunsj før korpset satte seg på bussen og tok fatt på hjemveien til Malvik.

Både små og store hadde ei strålende helg.  Korpset fikk endelig være sammen på tur igjen, skape nye opplevelser og minner sammen, finne nye vennskap og forsterke de som allerede var der.

Korpset vil takke de flotte dirigentene Ingunn Quenild og Kjartan Klingen for super innsats og engasjement på tur.

Foto: privat

Det kan også nevnes at det har vært gjort en fantastisk innsats i vår for å rekruttere nye medlemmer til korpset. Det har vært både Blås i skole, skolekonserter og instrumentprøving både på Ytre Malvik Samfunnshus og under Midtsandtangen kulturfestival. Her har dirigentene og styreleder Eva Marie Sandnes gjort en solid jobb. Dette gjør at korpset kan ta imot mange nye medlemmer til høsten, noe de virkelig ser fram til.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW