torsdag, august 18, 2022
HjemFiFo på fredagFiFo på fredag – tid for kampstart

FiFo på fredag – tid for kampstart

Det er fredag og det kastes ett tilbakeblikk og fremoversyn, til dagene bak og foran oss.

Dette er en meningsytring. Innlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Så langt har forsommeren ikke gitt oss for mange mange solbrente skuldre og knær, skjønt undertegnede har for første gang på mange år fått røde legger etter opphold i solveggen uten solfaktor. Det ble en sviende tabbe, men det er vel tabbene man lærer av, har jeg hørt.

Revykampstart

Utover det ser jeg muligens bedre enn jeg hører, og enkelte hevder at jeg ikke kan å høre etter. Selektiv hørsel og syn er jo også noe.

Sist helg var jeg på Humorfestival i Heim, hvor jeg både så og hørte. Der var flere av kommunens ivrige revyentusiaster for å tevle i humor og morsomheter.

Det ble med noen priser hjem til Malvik og sesongen for den slags festivaler er dermed for alvor i gang. Selv om jeg ved flere anledninger har stått på scenen og sågar vunnet priser forstår jeg ikke helt hvordan man kan konkurrere i humor. Men det gjøres og både publikum, prisvinnere og øvrige deltakere er enige i at dette er en fin ordning.

Etter en pålagt dvaletid får revyfolket igjen møtes på tvers av samfunns- og kulturhus, det gir positive ringvirkninger. Det er herlig å se formidlingsglede bli møtt med lattermild og tidvis rungende respons fra en applauderende sal. Jeg vet at dette er livsviktig betaling for den enkelt aktør.

Valgkampstart

Denne helga er det klart for Senterpartiets valgkampstart i Malvik. Den såkalte kulturfestivalen på Midtsandtangen er et rent valgkampfremstøt fra det lokale SP-programmet ved siste kommunevalg og for å få fred i ekteskapet har AP godtatt dette. Ja de lokale politikerne har sågar bevilget kr 200.000,- til prosjektet.
Skal tro om det var dette de så for seg, musikkorpsene som for ikke lenge siden fikk avslag på søknadene om ekstra støtte til dirigenter og instruktører i pandemitiden hvor inntektene forsvant totalt. Å konkurrere med hverandre en lørdag formiddag om publikums gunst foran salgsbodene gir neppe all verdens inntekt. Mulig det gir SP-stemmer ved neste kommunevalg.

Stasjonsbykampstart

Neste uke blåses kampen om Moan-området i Hommelvik i gang for alvor. Endelig foreligger et utkast til reguleringsplan som kommunen går inn for å legge ut på høring, ja de foreslår tilligemed at det arrangeres folkemøter.

For saken sin skyld, og lokaldemokratiet, får vi bare håpe at særlig motstanderne, forholder seg til fakta og ikke sprer feilinformasjon. Jeg var nylig i Stasjonsfjæra i Hommelvik og tenkte: -Til at dette er et konfliktområde er det lite som tyder på motstand mot bygge og utviklingsplaner. Ikke en plakat, ikke ett slagord. Hvor er engasjementet?

Flere sier det er en stor og taus majoritet i Hommelvik for utvikling av Stasjonsbyen. Det er en viss motstand mot planene i sosiale medier, men den kan man la være å kommentere.

Helgedagsfredkampstart

Perioden med langhelger og inneklemte fridager er over for i år. Mange har utnyttet disse mulighetene for å dra på reiser, mens andre har benyttet det til ordning og fiksing utomhus, til naboens irritasjon. Dette er det forholdsvis enkelt å forholde seg til. Vi har en helgefredslovgivning som vi kan like eller ikke. Tar vi hensyn til denne går det greit.

Selvsagt finnes det tusenvis av gode argumenter for å både sage ned trær, klippe plen og snekkere på Kristi Himmelfartsdag. Loven om helgedagsfred trumfer de alle.

Selv tar jeg en runde med utenomhusprakk og pirk på lørdag og så kan både naboene og jeg nyte nabolagsstillheten på søndag.

God helg!
FiFo

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW