mandag, september 26, 2022
HjemNæringslivFra flaskejente til kjøpmann

Fra flaskejente til kjøpmann

Etter 20 år i dagligvarebransjen ble det endelig Tuva Wæraas sin tur til å bli kjøpmann.
Hun har blitt tatt godt imot av ansatte og kunder og hun har satt seg et hårete mål for butikken.

Tuva (35) er bosatt på Sjølyst i Malvik og har i flere år hatt lyst å bli kjøpmann. Endelig klaffet det, og 25.april i år ble hun kjøpmann for REMA 1000 Hommelvik. Hun sier hun har tatt over en kjempebra gjeng og at både de og kundene har tatt godt imot henne.

Talentprogram
Alle butikkansatte tilbys videreutdanning i REMA 1000, for å bygge karriere innen butikkdrift.
Dette benyttet Wæraas seg av og ville ikke vært foruten. Hun har lært masse og det har vært motiverende og til stor hjelp nå som hun har blitt kjøpmann.

– Talentprogrammet styrker kunnskapen innenfor ledelse og gir de riktige verktøyene, det har vært verdifullt for meg, sier Wæraas.

Butikkdrift i blodet
Før hun ble kjøpmann i Hommelvik var hun nestleder for REMA 1000 på Lade Arena i Trondheim i ti år. Men denne damen har butikkdrift i blodet, siden hennes far var kjøpmann. Tuva var som lita jente en «flaskejente» i farens butikk, hvor jobben gikk ut på å stable bruskasser.

– Allerede som ei lita jente var det noe i meg som trigget meg til å drive med butikk, sier Tuva.

Med årene fikk Tuva skapelyst og en lederjobb synes hun virket mer og mer spennende. Nå som hun har blitt kjøpmann, vil hun bruke innflytelsen hun har til å bygge opp de ansatte, gi alle folk en sjanse og være bevisst på at butikker har et samfunnsansvar.

– Det beste med jobben er å se de ansatte lykkes! Det er utrolig givende, forteller Tuva

Videre synes hun også det er spennende med dager som er såpass ulike. I tillegg synes hun det er viktig å kunne gi mennesker en sjanse.

Ambisjoner
Tuva har satt seg et hårete mål for butikken. Målet er nemlig å få til en omsetning på 100 millioner kroner i året. For å få til dette skal hun være synlig ute i butikken, lytte til kundene og ettergå ønsker så langt det lar seg gjøre. Avslutningsvis sier hun at de skal strekke seg langt.  

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW