mandag, september 26, 2022
HjemNæringslivNå får over 500 ungdommer sommerjobb

Nå får over 500 ungdommer sommerjobb

Pressemelding: SpareBank 1 SMN bruker fire millioner kroner av sitt samfunnsutbytte på å få 500 midtnorske ungdommer ut i sommerjobb. – Responsen fra det lokale næringslivet har vært formidabel, så nå håper vi ungdommene hiver seg rundt og søker, sier banksjef Lill Bente Totland i Sparebank 1 SMN Værnesregionen.

For tredje år på rad skal SpareBank 1 SMN bidra med lønnstilskudd til midtnorske bedrifter, slik at de kan tilby sommerjobb til ungdommer i regionen. Etter at banken i mars søkte etter bedrifter som ønsket å være med på ordningen, har responsen vært overveldende. Hele 36 sommerjobber i regionen lyses nå ut gjennom bankens tiltak.  

Håper på en travel sommer
– Det har vært stor respons fra næringslivet i Midt-Norge. Nå kan 500 ungdommer få sommerjobb i tre uker. Kjærkomne penger for ungdommene og ikke minst en verdifull jobberfaring, og en viktig ressurs for bedriftene som trenger arbeidskraft i sommer.

Det sier Lill Bente Totland, som tror og håper at midtnorske bedrifter går en hektisk sommer i møte.

– Optimismen i både næringsliv og reiseliv er omsider tilbake etter over to år med pandemi-bekjempelse og flere nedstengninger. Vi det vil trolig være stort behov for ekstra krefter gjennom sommeren, og vi velger derfor også i år å gi lønnstilskudd til små og mellomstore bedrifter i Midt-Norge, slik at 500 ungdommer kan få sommerjobb.

Tett samarbeid med LO
Norges største arbeidstakerorganisasjon, LO, har vært med på å kvalitetssikre søknadene om lønnstilskudd. På den måten er banken trygge på at tilskuddet går til gode arbeidsopplevelser både for de som tilbyr jobben, og ikke minst; de som får den.

– Vi setter pris på at støtteordningen forutsetter at norsk lov og avtaleverk blir fulgt, ikke minst i forhold til korrekt arbeidsavtale og lønn etter gjeldende avtaleverk i bransjen. Det er viktig, sier regionleder Kristian Tangen i LO Trøndelag.

I tillegg til å være med å velge ut hvilke bedrifter, lag og foreninger som får tilskudd, vil LO sin sommerpatrulje også besøke noen av disse i løpet av sommeren.

Fire millioner fra bankens samfunnsutbytte
Banken har satt av fire millioner kroner til bedrifter som tilbyr ungdommer sommerjobb i minimum tre uker. Det gis et tilskudd på 7000 kroner per jobb, som tilsvarer en gjennomsnittlig ukelønn for ungdommer i sommerjobb.

Det er bankens unike eiermodell som gjør det mulig å realisere tiltak som dette.

– 40 prosent av SpareBank 1 SMN er eid av samfunnet i Midt-Norge. Derfor går også den rettmessige andelen av vårt overskudd tilbake til lokalsamfunnene rundt oss. Når vi nå bidrar til at 500 ungdommer i regionen får sommerjobb, finansieres det av det vi kaller samfunnsutbytte, forklarer banksjefen.

Blant bedriftene som får støtte til sommerjobb er:

FLAKSJØ OG LILLEFJELLS ALMENNING
ØFSTI LANDBRUK Arne Stene
MERÅKER VIDEREGÅENDE SKOLE
SISSELS AS
GRIP STJØRDAL AS
WALBERG SELSKAPSMAT DRIFT AS
ARNE HERNES AS
CIDERGÅRDEN / EINAR KJELBERGNES
EIDUM GÅRDSBAKERI AS
SELBU-TRYKK AS
HOS VIBEKE HUD OG KROPPSPLEIE AS
NORD-TRØNDELAG TURISTFORENING
JENTENEPAATUNET AS
KORNTRØBERGET BARNEHAGE AS
BEITLANDET GÅRD  

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW