Flyvende melkespann i Hommelvik (+)

For elleve år siden samlet det seg rundt 250 tilskuere bak Folkets Hus for å se malvikinger hive meierispann i lufta. I år er det igjen duket for denne urnorske aktiviteten.
Nytt stevneområde
Mesterskapet vil inngå i programmet for Arbeiderfestivalen og arrangeres søndag 1.mai kl.16.00, påmelding fra kl. 15.30. Alle kan delta og det er gratis.
Møt opp på den gamle barneskoletomta/ krysset Millers Veg – Reidar Jenssens gate for å delta eller se på.
Fra sandkasselek til meierispannhiving
Noen av disse ildsjelene har kjent hverandre fra barnsben av. Etter hvert som de ble eldre, spilte alle fotball sammen. Hommelvik Meierispannhiverklubb benyttet forkortelsen M.K.Vika, og den stiftet de i 1977.
(Saken fortsetter under bildet)

Foran fra venstre: Bjørn Gullseth og Sverre Inge Ness
Gode venner fra tidlig alder. Foto: Linda Tetlimo
Finurlige titler
Da Meierispannhiverklubb ble etablert, måtte «styret» ha titler;
Eirik Granaas ble Spiker’n
Hans Olav Ness ble Utskræmt medarbeider. ( I dag er tittelen hovedinstruktør)
Jan Inge Bae ble Ryddolf
Magnus Grendal ble rekordholder (Han hadde ikke rekorden, men holder rede på rekordene)
Victor Andersen ble PR-sjef
Bjørn Gullseth ble finansøkonom
Elin Wikmark Darrell og Anita Berg Gerhardsen ble sekretøsene
Sverre Inge Ness ble daglig leder
(Saken fortsetter under bildet)

Motvekt til idretten
En av grunntankene til disse humørfylte kameratene, er at meierispannhivinga skal være en slags kontrast til idretten. Mange tar idretten veldig seriøs og den er ikke for alle. Men meierispannhivinga er for alle som vil. Men det stilles dog ett krav; det er ikke lov å trene på forhånd. Erfaringsmessig viser det seg at meierispannhiving er en fornøyelse for alle; både for de useriøse, de mer seriøse og for tidligere ordfører.
(Saken fortsetter under bildene)


Fem klasser
Det konkurreres i fem ulike klasser;
Damer: junior og senior
Menn: Radmager, mellomfeit og helfeit
Hemmelig premie
Det deles ut 15 premier til sammen; en for hver klasse.
Premien skal holdes hemmelig, for noen overraskelser må man ha, sier han som har laget premiene. Ja, for premiene er nemlig hjemmelaget. Det har tatt tid å lage dem, så det er bare å glede seg.


