I forrige uke fylte Brød & Sånt på Midtsandtangen fire år, nå jobber de hardt for å få ferdig de siste oppgraderingene så de kan åpne igjen til påske.
Sist søndag ble det gratis kake på de som stakk innom da Brød & Sånt hadde kioskåpent med feiring av fireårs-jubileet.
– Det ble gratis sjokoladekake på alle som kom innom da, sier Valery Hofmann.
Sammen med ektemannen Georg Knutsen står hun nå på døgnet rundt for at de skal bli ferdige med alle oppgraderingene på Midtsandtangen. Nå blir det et større produksjonslokale og større plass for gjestene.
– Vi har bestilt både stoler og bord nå, og regner med at vi får på plass drøyt 60 sitteplasser, sier Hofmann.
Oppgraderingene har tatt lengre tid enn hva de først tenkte, men nå kan de ihvertfall love at de åpner igjen før påske.
Sommersesongen
I fjor høst var Valery flere ganger på Strinda Videregående for å jobbe som bakelærer, og da fikk hun se mye flotte ungdommer som ønsker å jobbe med mat og bakevarer etterhvert.
– Jeg brukte mye av tiden der til å se hva vi skulle se etter når vi skulle ha på plass en lærling, og det er absolutt håp der ute med så mye flotte ungdommer, sier Hofmann.
Hun håper at andre bakeri får opp øynene og benytter seg av de gode ressursene som finnes blant ungdommen. Selv skal Brød & Sånt ansette en del ungdommer til å hjelpe seg i sommerferien. Og når sommeren kommer ønsker Valery at Brød & Sånt skal bli mer synlig for de som kommer på besøk til Malvik.
– Vi har jo et ønske om å bli mer synlig, og nå har vi også fått godkjennelse av Statens Vegvesen til å sette opp et skilt ved hovedveien. Det har tatt tid å få det på plass, for politikk er politikk. Men endelig blir det, sier hun.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Varmretter på menyen
Allerede har Brød & Sånt fått på plass en ny konditor som kan lagre de lekreste kaker til alle formål, men de anbefaler folk å bestille i god tid, da det allerede har kommet mange bestillinger. Etter hvert ønsker de også å styrke laget med en kokk og en baker.
– Det har vist seg at det er vanskelig å få tak i folk, men vi har ikke gitt opp håpet. Det er mange som ønsker å jobbe her, men det er ikke alle det passer til, sier Hofmann.
Med større produksjonslokale blir det også plass for en à la carte-meny med folkelige varmretter, da de ønsker å lage god mat som folk liker.
– I første omgang blir det fire à la carte-retter, og vi sørger for at en av rettene er lett å like for de som er litt kresne, sier Hofmann.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Akkurat nå leter Brød & Sånt etter lokale leverandører av mat for å få brukt varer fra nærområdet.
– Man overlever bare ved å støtte hverandre, understreker Hofmann.
Og de legger ikke skjul på at de ønsker å være en del av oppblomstringen som skjer i samfunnet, og skape en god plass for folket når de åpner opp igjen før påske.
– Vi ønsker å være en plass der folk kommer for å chille og kose seg, avslutter hun.