onsdag, august 17, 2022
HjemSportMerete kan bli årets barnehåndballtrener

Merete kan bli årets barnehåndballtrener

Etter at nominasjonsperioden endte, har Norges Håndballforbunds regioner valgt ut inntil 5 kandidater hver fra sin region. Merete Stav Lervang (43) fra Hommelvik håndball er en av dem som ble plukket ut i Region Nord.

Merete jobber til daglig som politi, men jobber frivillig som håndballtrener på fritiden.
I åtte år har hun trent Hommelviklaget gutter 11 og gutter 14 og hun synes det er svært givende.

Roser de andre trenerne
– Å bli nominert gjorde meg glad, ydmyk og stolt. Men jeg synes det er viktig å trekke frem de to trenerteamene som jeg er en del av på G11 og G14. Alle trenerne legger ned en enorm innsats for at guttene skal få et godt håndballtilbud, føle mestring, glede inkludering og skape samhold, sier Stav Lervang.

Mer enn å bare lære bort
Videre forteller Merete at det å være trener er mer enn å bare lære bort håndball.
Det handler mye om at barn skal ha en trygg arena hvor de kan oppleve utvikling, mestring og føle at de er en del av et fellesskap. Hommelvik håndball har et motto om «alle på banen», og dette sier noen om betydningen barneidretten har for inkludering og som bidragsyter for gode oppvekstvilkår for barn og unge i lokalmiljøet. Det er derfor viktig at vi voksne engasjerer oss. Selv har Merete spilt håndball siden 7-årsalderen og vet hvor mye glede det kan gi.

Viktig å anerkjenne
Preben Stai er rådgiver i Norsk Tipping og forteller at Norsk Tipping er samarbeidspartner med Norges Håndballforbund. De ønsker å anerkjenne barnehåndballtrenere. Stai sier trenerne har en viktig jobb og han synes det er gøy å få være med på å løfte dem frem.

Konkurransen
Den med flest stemmer i sin region kåres til Årets Barnehåndballtrener Regionalt. Klubbene til de regionale vinnerne vinner 10.000 kr.

Alle de regionale vinnerne inviteres til Topphåndballseminar i Sandefjord 10.-12. juni 2022, hvor kåringen og utdelingen av Årets Barnehåndballtrener vil finne sted. En nasjonal jury vil kåre Årets Barnehåndballtrener 2022 blant de seks regionale vinnerne. Klubben til den nasjonale vinneren vinner ytterligere 20.000 kr.

– Om jeg legger sammen alt som har med håndball å gjøre, så er det kanskje en 50 % stilling, ler hun. Avslutningsvis sier hun at å være trener for guttene gir også mye tilbake.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW