onsdag, november 30, 2022
HjemNyheterTrenger ungdommer til musikkvideo

Trenger ungdommer til musikkvideo

Det lokale prosjektet «Psykt bra i Malvik» har fokus på ungdom og psykisk helse. Nå har resultatene fra en undersøkelse blitt til en sang, som senere skal få en musikkvideo. Kommunen søker nå etter ungdommer som vil være med på innspillingen av musikkvideoen.

«Psykt bra i Malvik» er en del av Helse- og omsorgsdepartementets program for folkehelsearbeid i Trøndelag som strekker seg fra 2017 – 2023. Hovedtema for programmet er psykisk helse, livskvalitet og rusforebygging blant barn og unge.

– Det handler om ungdom og psykisk helse, men når vi skulle nå ut til ungdommene har vi fortalt dem at det dreier seg om å ha et godt liv. Det er det som er fokuset, sier prosjektleder for «Psykt bra i Malvik» og rådgiver i kommunedirektørens fagstab, Anne Furan.

Høsten 2019 ble en anonym, digital spørreundersøkelse sendt ut til elever i ungdomsskole og videregående i Malvik. Med bakgrunn i funnene fra undersøkelsen har flere ungdommer medvirket i utarbeidelse av en sang, som det nå skal knyttes en musikkvideo til.

– Låten har blitt laget i et samarbeid mellom ungdommene, kulturskolen og profesjonelle aktører. Ungdommene har vært veldig medvirkende, og det er deres låt. Nå er det filmskaperne i Spætt film som skal hjelpe oss med å produsere musikkvideoen, sier kulturskolelærer og SLT-koordinator i Malvik, Trude Bekkavik.

– En god bunt med erfaring

Nå har de et stort behov for mange ungdommer som kan tenke seg å være med på innspillingen av videoen, og de som er i målgruppa skal ha fått utdelt en invitasjon til å bli med gjennom skolene i kommunen. Det er også stor mulighet til at ungdommene får si noe om hvordan de ønsker at musikkvideoen skal bli.

– Spætt har en skisse på hvordan musikkvideoen skal se ut fordi de er profesjonelle filmskapere, og de har besøkt mulige opptakssteder i kommunen. De ønsker å vise frem hele Malvik, så de har dannet seg et bilde av hvordan den skal bli, men ungdommene får være med å si hva de tenker. De kjenner hverdagen sin best selv, sier Bekkavik.

Den 7. april skal det arrangeres et møte mellom de som melder seg på og de som skal lage videoen, slik at ungdommene blir bedre kjent med filmskaperne og får en mulighet til å si hvordan de tenker at musikkvideoen skal se ut til slutt. SLT-koordinatoren er ikke i tvil om at dette er en bra ting å være med på.

– Å lage musikkvideo er noe av det artigste man kan gjøre, samt at det er noe som står seg i lang tid fremover. Jeg vil si at det er en unik mulighet til å være med å lære, og at det er en god bunt med erfaring. Kanskje finner man ut at man vil bli skuespiller eller jobbe i media, sier Bekkavik.

Bare å melde seg på

Det er et ønske om en bred involvering av ungdommer og det er åpent for at de som ønsker å stå i front på videoen kan gjøre det, og at de som vil være mer i bakgrunn får lov til det.

Påmeldingsfristen er satt til 31. mars, og får å nå ut til ungdommen er det åpnet for påmelding via denne kontoen på Instagram.

– Dersom du er nysgjerrig på hva det vil si å være med i musikkvideo, så er det bare å melde seg på og komme på møte. Det er ikke bindene å komme på møte, avslutter Bekkavik.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW