torsdag, august 18, 2022
HjemKulturSophie (9) til finalen i MGPjr

Sophie (9) til finalen i MGPjr

Den 28. mai arrangeres finalen i årets Melodi Grand Prix Junior i Telenor Arena. En av de som gleder seg veldig til den er Sophie på ni år, fra Malvik.

Fredag morgen presenterte NRK årets finalister i MGPjr, og en av årets deltakere er Sophie. Niåringen som går på Sveberg skole har kvalifisert seg til årets finale etter at hun var på audition hos NRK på Marienlyst i Oslo med den egenskrevne låten «Hjertevænn».

– Jeg er veldig glad for at jeg er finalist, en stor drøm har gått i oppfyllelse, sier hun.

Over 1100 barn mellom 8 og 16 år var påmeldt i konkurransen, men bare 25 av disse ble plukket ut til å møte på audition. Sophie kom seg dermed gjennom et trangt nåløye når hun nå er en av ti finalister. Hun forteller at det har vært litt vanskelig å holde det hemmelig helt frem til nå, spesielt med tanke på at deler av hennes audition ble vist på Supernytt i starten av januar.

– Jeg har hatt kjempelyst til å fortelle det, men har klart å holde det hemmelig for nesten alle helt til nå, sier Sophie.

Niåringen forteller at hun har drevet med sang helt siden hun var veldig liten, og at hun startet å synge med en gang hun begynte å snakke. Mer bevisst synging startet hun med da hun var tre år, og helt siden da har hun hatt lyst til å delta i MGPjr.

– MGP-sanger er alltid så fengende og fine. Jeg har alltid vært skikkelig fan av dem, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Her er Sophie da hun var hos NRK på Marienlyst i Oslo under sin audition i desember. Foto: Privat

– Man er bra nok som man er

Sangen «Hjertevænn» er en pop-låt som niåringen har skrevet selv. Hun beskriver at den handler om å være der for dem som ikke har det så bra, og om at man er bra nok som man er.

– Man må ikke alltid bry seg om det stygge andre sier til seg. Jeg har sett andre være lei seg ute i skolegården og fikk da ideen til sangen, sier Sophie.

På fritiden driver niåringen med cheerleading, i tillegg til at hun spiller piano, og liker å synge og danse. Når det er tid til overs er hun veldig glad i å bruke tid sammen med vennene sine.

Hun forteller også at en av hennes musikalske forbilder er Alan Walker, men nå er det altså Sophie selv som skal stå på scenen i Telenor Arena den 28. mai.

– Jeg tror det blir gøy, men jeg vil nok kjenne på litt nerver da det blir mye publikum i salen. Men aller mest tror jeg det blir veldig spennende. Jeg har alltid drømt om å stå på en stor scene helt siden jeg var liten, og nå skjer det, sier en tydelig begeistret niåring.

Dersom hun skulle gå til topps i finalen av MGPjr vet hun nøyaktig hva hun skal gjøre.

– Da vil jeg veldig gjerne feire sammen med resten av finalistene. Gjerne danse, synge og bare nyte øyeblikket, avslutter Sophie.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW