torsdag, august 18, 2022
HjemPressemeldingerStor milepæl på E6 i dag

Stor milepæl på E6 i dag

Pressemelding: E6 gjennom Malvik går mars måned i møte med den største milepælen i prosjektet til dags dato.

9. mars blir det offisielt gjennomslag i den første av de tre tunellene i prosjektet: Væretunnelen. Med gjennomslaget vil prosjektfokuset gradvis flyttes fra tunnelen til annet arbeid som skal gjøres i dagsonen.

Likevel er arbeidet i tunnelen fremdeles noen steg fra fullført. Inne i det nye tunnelløpet skal vi nå starte med installering av infrastruktur samt annet sprengningsarbeid forbundet med rømningsveier og grøfter. Det er fremdeles mye arbeid som må gjøres før trafikanter kan ta nytte av det nye tunnelløpet. Etter hvert som arbeidet flyttes til dagsonen, vil det bli mer synlig arbeid langs E6. Stengninger av E6 reduseres i første omgang, ettersom det blir færre sprengninger i tunnelen når selve tunnelløpet er ferdigdrevet. Stengninger på E6 vil etter hvert ta seg opp igjen når vi øker driften i dagsonen.

Innsiden av veggen på sørsiden av Væretunnelen er nå klar for å sprenges. Det eneste som mangler er sprengstoffet og sikkerhetsrutinene rundt. Dette kommer plass før sprengningen 9. mars. (Foto: Nye Veier)

Utenfor tunnelene tar prosjektet også form. På Ranheim har vi begynt med utbygging av rundkjøringen og vi er i gang med flytting av toppjord langs sidene av E6, noe som er nødvendig for å ivareta kvaliteten på matjorden. En lignende rundkjøring skal også snart etableres på Sveberg, noe du kan lese mer om her.

Rundkjøringene er midlertidige og vil fjernes mot slutten av prosjektet. Både rundkjøringene og reduksjon av kjørefelt er nødvendig av hensyn til trafikksikkerheten for både trafikanter og de som arbeider langs E6.

Hullene i veggen brukes for å lade sprengstoffet. Når salven går, vil de sprenges i rask rekkefølge. (Foto: Nye Veier)

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW