Pressemelding: For tredje år på rad skal SpareBank 1 SMN bidra med lønnstilskudd til midtnorske bedrifter, slik at de kan tilby sommerjobb til ungdommer i regionen. Banken skal dele ut totalt fire millioner kroner fra sitt samfunnsutbytte i støtte.
De siste to årene har SpareBank 1 SMN gått inn med betydelig økonomisk støtte, slik at bedrifter i regionen har kunnet tilby sommerjobber til godt over 1000 midtnorske ungdommer. Banken ønsker nå å gjenta suksessen for tredje år på rad, med mål om å gi ungdommer sårt tiltrengt arbeidserfaring og å bidra til at bedriftene har råd til å tilby ungdommen sommerjobb.
Ass. banksjef Næringsliv Margit Woldseth og markedsområdeleder i Regnskapshuset Stine Aftret i SpareBank 1 SMN på Stjørdal følger bedriftene i regionen tett. De tror dette vil slå godt an også i det som forhåpentligvis blir en mer normal sommer.
– Dette blir det tredje året vi bidrar med lønnstilskudd til bedrifter i regionen. Og nå som landet virkelig har åpnet opp igjen håper vi at hoteller, kafeer, nisjebutikker og landbruket får en travel sommer hvor det blir behov for mange sommervikarer, så vi slår et ekstra slag også i år for de små og mellomstore bedriftene her lokalt, sier Margit Woldseth, ass. banksjef Næringsliv i en pressemelding.
I år som i fjor og året før, gir banken et tilskudd på 7.000 kroner per jobb til bedrifter som kan tilby sommerjobber. Beløpet tilsvarer en gjennomsnittlig ukelønn for unge i sommerjobb, og det kan søkes om støtte for inntil fem ungdommer i samme bedrift. Tilskuddet går til å ansette ungdom i alderen 16-25 år, og de må være ansatt i minimum tre uker i sommermånedene.
– De siste årene har vært tøffe for mange bedrifter i regionen, og det er i slike tider at vår eiermodell og utdeling av samfunnsutbytte virkelig kommer til sin rett. Vi har nå stått sammen med regionen i tykt og tynt i snart 200 år, og vi skal fortsatt være en medspiller til regionen i minst 200 år til. Gjennom dette tiltaket ønsker vi å bidra til å skape aktivitet lokalt, gi ungdommene våre arbeidserfaring og hjelper bedrifter gjennom sommeren, sier Stine Aftret som er leder i Regnskapshuset SMN på Stjørdal.
Sparebankmodellen gjør tiltaket mulig
40 prosent av SpareBank 1 SMN er eid av lokalsamfunnene i regionen, og det er nettopp bankens unike eiermodell som gjør at dette tiltaket er mulig. Banken kan dermed dele ut det de kaller samfunnsutbytte, hvor den rettmessige andelen av overskuddet tilbakeføres til lokalsamfunnene de er en del av. Margit Woldseth forklarer at lønnstilskuddet til sommerjobber går av denne potten og at dette er et flott formål å dele ut samfunnsutbytte til.
Også i år vil SpareBank 1 SMN samarbeide med LO om å vurdere søknadene fra bedrifter som søker om tilskudd til sommerjobber.
– Det er flott at vi for tredje år på rad gjennom samarbeidet med SpareBank 1 SMN kan være med på å gi flere unge muligheten til å få sommerjobb. Bedriftene som får støtte, må selvsagt følge norsk avtaleverk og lov. I tillegg må det skrives en korrekt arbeidsavtale og det må gis lønn etter gjeldene tariff i bransjen. Det er viktig, sier regionleder Kristian Tangen i LO Trøndelag, i pressemeldingen.
Margit og Stine i SMN håper mange bedrifter i Værnesregionen søker innen fristen går ut 31. mars.
– Vi oppfordrer alle bedrifter som tilfredsstiller kriteriene for å få støtte, om å søke. Dette er en vin-vin-situasjon for alle parter. For ungdommene som får disse jobbene vil dette være både verdifull jobberfaring og kjærkommen inntekt. Samtidig vil de være en viktig ressurs for bedriftene i området som trenger arbeidskraft i sommer.
Kriterier for å få støtte:
- Tilskudd kan gis til bedrifter, lag og foreninger i Trøndelag, Møre og Romsdal og Sunnfjord i Vestland
- Hver sommerjobb støttes med 7.000 kroner. Det kan søkes om tilskudd for inntil fem sommerjobber
- Sommerjobben skal primært tilbys ungdommer over 16 år
- Minimum tilsvare tre ukers full jobb
- Det skal gjøres allment tilgjengelig for ungdommer i bedriftens nærområde å søke
- Det forutsettes at det lønnes etter gjeldende tariff, og at det inngås arbeidskontrakt
- Det forutsettes at bedriften ikke har ansatte som er permitterte
- Det gis ikke tilskudd til sommerjobber som allerede er utlyst eller avtalt
Søknadsfrist er 31. mars. Svar gis innen 11. april. Støtten utbetales i august/september, etter mottatt dokumentasjon fra bedriften.
Bedrifter kan søke støtte her. (ekstern lenke)