lørdag, november 26, 2022
HjemNyheterBli kjent med Miss Norway-deltakeren fra Malvik

Bli kjent med Miss Norway-deltakeren fra Malvik

Ida Anette Hauan (26) er en Miss Norway- deltaker som vil bruke oppmerksomheten hun får til å bygge andre opp. Hun vil nemlig utnytte sin posisjon til å være et godt forbilde og fremme hjertesaken sin.

Ida Anette er opprinnelig fra Ranheim, men bosatte seg på Saksvik i Malvik for tre år siden. Hun trives i de fine omgivelsene Malvik har å by på, samt at det er kort vei til både Trondheim og familie.

Fra musikant til modell
Da Ida Anette etter fem år i korpset, bestemte seg for å slutte, ville mammaen hennes ta henne med på en «photoshoot», for hun synes uniformen var veldig fin. Fotografen sa at Ida Anette var fotogen, og foreslo at hun kunne sende inn en søknad til et modellbyrå.
(Saken fortsetter under bildet)

Ida Anette i korpsuniform Foto: Privat

Dirigenten ringte for å høre om Ida Anette kunne tenkt seg å bytte instrument istedenfor å slutte; fra klarinett til kornett, noe hun ville. Hun gjenopptok korpset og holdt det gående i seks år til.

– Det er mammas fortjeneste at jeg siden 13-årsalderen har jobbet som modell, ler 26-åringen.
(Saken fortsetter under bildet)

Her er Ida Anette på en av sine første photoshoots, omtrent 13 år Foto: Kari-Anne Toth

Ønsker å utgjøre en forskjell
Hauan har fagbrev som elektriker, men jobber nå som veileder innen psykisk helse og rus ved Kongshaugen Arbeid og Kompetanse i Malvik. I sitt yrke ønsker hun å utgjøre en forskjell ved å hjelpe ungdommene til å føle mestring og glede. Det ligger i Ida Anettes natur å hjelpe, men ikke bare mennesker. Hjertesaken hennes er å hjelpe hjemløse katter. I skjønnhetskonkurransen må deltakerne nemlig ha en viktig sak de ønsker å fremme.

Fra barnsben av har pusekatter stått Ida Anettes hjerte nær. At hjemløse katter ble fanesaken hennes, falt seg naturlig for henne. I fjor ble katta, Pippi, påkjørt. Ida Anette tok da kontakt med Mya’s Omplassering for pusehjerter for å ta avskjed med Pippi. Hun ble godt ivaretatt i sorgen av å ha mistet sin pusevenn. Litt senere spurte hun om hun kunne få jobbe der som frivillig, noe de sa ja til.

– Som frivillig får jeg være med på kattestell, gi dem mat, rydde i kattedoen, og det beste av alt er at jeg får kose masse og leke med alle kattene, sier Miss Norway- deltakeren.
(Saken fortsetter under bildet)

Ida Anette liker seg godt på Mya’s omplassering, for her får hun kose med kattene og hjelpe til. Foto:Privat

Alle blir glade i Ida Anette
Mammaen til Ida Anette, Gunn Kristin Hollås Hauan, forteller at hun forstår godt hvorfor datteren har den hjertesaken som hun har, for hun har alltid vært glad i dyr og engasjert i at de skal ha det bra. Fra da Ida Anette var 3-4 år gammel har de hatt katt i familien.
(Saken fortsetter under bildet)

Fra barnsben av har pusekatter stått Ida Anettes hjerte nært. Foto: PrivatVidere forteller hun at venner og familie betyr mye for datteren, spesielt besteforeldrene. Hun liker å gjøre besteforeldrene glade, så hun forteller de ofte om positive hendelser som skjer.

Ifølge Gunn Kristin er 26-åringen flink til å hjelpe til, både i hjemmet, passe andres barn, måke snø og stable ved. Alle blir glade i Ida Anette, sier hun.
(Saken fortsetter under bildet)

Ida Anette har alltid vært glad i å bli tatt bilder av. Her er hun 2 år og klar for dåp til lillebroren sin. Foto: PrivatMer enn bare skjønnhet
Av omtrent 100 påmeldte deltakere ble Hauan semifinalist sammen med 11 andre jenter. Den 30.april er uttaket til selve finalen som avholdes 13.august. Konkurransen dreier seg mer enn om bare skjønnhet og fine kjoler; deltakerne må skaffe seg poeng ved å blant annet blogge. I tillegg må de skaffe presseoppslag, øve på å presentere seg, trene på å gå i høye hæler, gå kurs og gjennomføre aktiviteter på en profesjonell og ydmyk måte, samt skaffe seg sponsorer.

Deltakerne kan derfor påvirke resultatet. Men jurymedlemmene ser også på utstråling, presentasjon, gange, personlige egenskaper og om deltakeren vil være i stand til å håndtere det å konkurrere internasjonalt, noe som er mye mer krevende enn i Norge.
(Saken fortsetter under bildet)

Ida Anette Hauan Foto: Dan Richard DavidsenInspirert av familien
Hvis Ida Anette Hauan vinner Miss Norway-konkurransen, vil hun bruke tittelen og oppmerksomheten hun får til å utgjøre noe godt. Hjertesaken hennes er som nevnt hjemløse katter, men hun synes blodgiving og det å være et godt forbilde også er viktige temaer.

Selv ønsker Ida Anette å være et godt forbilde, spesielt for ungdom. Måten hun vil være et godt forbilde på, er å lære av sine egne forbilder, som er hennes foreldre og besteforeldre. Familien hennes er skikkelige arbeidsjern, har gode verdier, støtter hverandre og er jordnære.

Ikke overrasket
Mamma Gunn Kristin forteller at hun er utrolig stolt av datteren sin for at hun er den personen hun er. Hun ble ikke kjempeoverrasket at datteren meldte seg på, for hun vet at Ida Anette i mange år har trivdes foran kameraet.

Om konkurransen tar mammaen det med knusende ro.
– Ida Anette har alltid vært ei fornuftig jente med sunne interesser. Konkurransen vil nok ikke gå henne til hodet. Men hun går 100 % inn for det hun tror på, sier Gunn Kristin.
(Saken fortsetter under bildet)

Familien betyr mye for Ida Anette. Her avbildet med sin mor Gunn Kristin Foto: Privat

Flere vil nå få se hvor flink hun er
En av de mange som gleder seg på Ida Anettes vegne, er fotografen Dan Richard Davidsen. Han la merke til henne på Instagram for 5-6 år siden. Han synes det er så bra at hun meldte seg på og at hun kom videre.

– Det er artig å se henne vokse og det er på tide at flere ser hvor bra og flink hun er, sier Davidsen.

Videre forteller han at Ida Anette er fotogen, lett å jobbe med, har god arbeidsmoral og at hun er en av de pureste menneskene han vet om.


– I slike konkurranser forventer man kanskje jenter som er «høy på pæra», men Ida Anette er bare «Gulle’go», positiv og godhjertet, sier han.

Hjelper hverandre
Når det gjelder skjønnhetskonkurransen, gleder Ida Anette seg til å bli kjent med de andre skjønnhetsutøverne. Hun forteller at de hjelper hverandre opp og fram ved å dele hverandres blogger. På spørsmål om det er noe hun gruer seg til, så trekker hun frem det å få spørsmål på scenen.

– Alt i alt, tror jeg det blir en god opplevelse! Fra da jeg ble plukket ut, føler jeg at jeg har blitt mer voksen, og det er bare en uke siden, avslutter Hauan.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW