lørdag, juni 25, 2022
HjemPressemeldingerSlik blir kvinnedagen markert i Malvik

Slik blir kvinnedagen markert i Malvik

Tradisjon tro vil kvinnedagen 8. mars markeres i Malvik. I fjor måtte markeringen avholdes digitalt grunnet koronapandemien, men i år kan komiteen igjen invitere til markering på Café Rampa i Hommelvik.

Dørene åpner klokken 17 på Café Rampa i Hommelvik. Rampa stiller med egen meny for anledningen. Arrangementet begynner 18:30.

På programmet står både gode sofasamtaler og kulturelle innslag. Til å oppsummere året 2021 med likestillingspolitiske-briller kommer den lokale revystjernen Rakel Sivertsen. I tillegg til Sivertsen vil Kine Kallevik og Renate Engesbakk Aasarød bidra med kulturelle innslag.

Høsten 2023 er det igjen tid for kommune- og fylkestingsvalg, og komiteen ønsker å bidra til at flere kvinner stiller til valg og deltar i samfunnsdebatten. På programmet står derfor en sofasamtale om kvinnelig representasjon hvor redaktør i Adressa, Kirsti Husby, og tidenes yngste stortingsrepresentant, Maren Grøthe (SP), vil delta.

Komiteen har også ønsket å sette personlig økonomi på dagsorden. Forskning viser at kvinner generelt har mindre kunnskap om økonomi sammenlignet med menn, og med på laget har vi derfor Marcus Venn Halseth som til daglig jobber som rådgiver i NAV Malvik og som for anledningen vil bidra med et såkalt kræsjkurs i økonomi for kvinner.

Under koronapandemien har sykefraværet økt drastisk. Det samme gjelder andelen rapporteringer om vold i nære relasjoner. Komiteen har derfor invitert lege Anne Jølle, psykolog Kathrine Helle Sneisen, politikontakt Ragnhild Vik og leder i Fagforbundet Malvik, Line Johnsen, til en sofasamtale om kvinnehelse og vold i nære relasjoner.

Medlemmer av komiteen:

  • Kristin Nybrodahl (leder)
  • Liv Aksnes (AP)
  • May Britt Kjelsaas (SP)
  • Julianne Moen Foss (H)
  • Rakel Skårslette Trondal (SV)
  • Anne Sofie Benjaminsen (Utdanningsforbundet)
  • Tanja Elton (Fagforbundet)
  • Camilla Therese Nordsteien Haugen

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW