lørdag, august 13, 2022
HjemPressemeldingerNokon kjem til å kome - på Trøndelag Teater

Nokon kjem til å kome – på Trøndelag Teater

Lørdag 26. februar er det premiere på Jon Fosses Nokon kjem til å kome på Studioscenen. Dette er første gang på 21 år at Trøndelag Teater har satt opp en egenproduksjon av Jon Fosse.

Forestillingen er regissør Sigrud Zieglers debut som regissør etter endt utdanning ved Kunsthøgskolen i Oslo, og etter fullførte legestudier ved Universitetet i Oslo. 

Demoner i flyttelasset

Nokon kjem til å kome er det første stykket Jon Fosses skrev, og også hans mest kjente. Her dykkes det inn i angsten og sjalusiens irrganger, med gjentakelsens komikkHo og Han har kjøpt et gammelt hus ved havet. De skal isolere seg for å kunne gå helt opp i hverandre, i intens og ren tosomhet. Idyllen slår ganske umiddelbart sprekker idet deres eneste nabo lunter inn på tunet.

Sigurd Ziegler ønsker å løfte fram den skjeve komikken i Fosses tekst, sammen med det eksistensielle dramaet i å prøve å flykte fra seg selv inn i et annet menneske.

Ifølge Ziegler et «grunnleggende menneskelig prosjekt, men også utopisk».

Med seg har han lysdesigner og scenograf Norunn Standal og komponist Alf Lund Godbolt, begge prisbelønte for sine arbeider. Sammen har de omskapt Studioscenen til en isolert øy, omringet av publikum, hvor huset langsomt krakelerer. 
Dette blir ikke pandemi-teater i streng forstand, men de siste årenes erfaring av å være forskanset sammen i trange leiligheter klinger like fullt med.

Kanskje kan publikum kjenne seg igjen, både i angsten for den uberegnelige verden utenfor, kampen for å kontrollere hverandre, mangelen på respekt for den andres frihet, og at indre demoner raskt kan vokse seg helt ut av proporsjoner.

Skuespillere: 
Ham: Hans Petter Nilsen

Hun: Madalena Sousa Helly-Hansen

Mannen: Carl Martin Eggesbø

Kunstnerlag: 
Regi: Sigurd Ziegler

Scenografi/kostymer og lysdesign: Norunn Standal

Komponist/ Lyddesign Alf Lund Godbolt

Forestillingen varer ca. 1 time og 45 minutter. 

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW