lørdag, juni 25, 2022
Hjemi - MalvikSmekk på fingrene til 7.trinn

Smekk på fingrene til 7.trinn

Stig Erlid

Siste dagen før vinterferieuka ble det smekk på fingrene til flere av 7.klassingene ved Vikhammer Skole. Det var selvsagt ikke lærerne som sto for fingersmekkingen, men elevene helt på egen hånd. Denne dagen var nemlig temaet praktisk og kreativ læring i fysikk. Kontaktlærer Eirin Brandtzæg sitt oppdrag til elevene var å konstruere, teste og bygge biler med musefellemotor. (saken fortsetter under bildet)

Niklas (t.v.) og Mille (Foto: Stig Erlid)

Hele trinnet på 50 elever fikk utdelt musefeller, hjul og annet utstyr for å samarbeide om å omforme stillingsenergi i musefella til bevegelsesenergi i selvkonstruerte biler. Og som sagt ble noe av stillingsenergien omdannet, med og uten vilje, til energi på ivrige barnefingre underveis.

Med stor iver ble det tenkt, diskutert, konstruert, limt, testet, pyntet og sammenlignet biler fram mot dagens høydepunkt – musefellebilløp med premiering. (saken fortsetter under bildet)

Noen av musefellebilene (Foto: Stig Erlid)

Alle som ville fikk konkurrere i tre kategorier, hurtigste bil, lengstekjørende bil og best funksjonelle design. Hurtigste bil greide 1,2 meter på ett sekund, lengstkjørende bil greide 12 meter og i klassen best funksjonelle design ble en bil med innovativ kraftoverføring vinneren. Premier til klassevinnerne og popkorn til alle avsluttet en annerledes, morsom og lærerik fysikkdag på Vikhammer.   

Deler av 7.trinn som tilskuere ved billøpet (Foto: Stig Erlid)

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW