søndag, november 27, 2022
HjemPressemeldinger​Trapper ned på vaksinering og smittesporing

​Trapper ned på vaksinering og smittesporing

Pressemelding fra Malvik kommune: Som følge av pandemiens nye fase trapper Malvik kommune i løpet av februar kraftig ned på både vaksinering og smittesporing.

– Vi har frem til nå sendt ut tilbud om vaksinering til alle som oppfyller kriteriene for vaksine. Befolkningen er vaksinert i høyt tempo både gjennom oppsatte timer og drop-in. Vaksinedekningen er relativt høy, i tillegg er det mye smitte som også medfører at flere må utsette vaksineringen. Oppslutningen om vaksineringen blir derfor redusert. Vi ser derfor oss nødt til å trappe ned aktiviteten betydelig i løpet av februar måned, sier kommuneoverlege Realf Ording Helgesen.

Nytt vaksinelokale og innbyggerne må selv bestille time til vaksinering

Ved utløpet av februar måned vil vaksinesenteret på Malvik Senter avvikles, opplyser kommuneoverlegen. Fra og med uke 9, vil vaksineringen bli samlokalisert med testlokalet i Reidar Jenssens gate 9 i Hommelvik.

– Samtidig vil Malvik kommune avvikle ordningen med at innbyggerne blir innkalt til vaksinering. Fra mars måned må innbyggerne selv bestille time – på samme måte som ved dagens teststasjon. De kan da sjekke hvilken dag og tidspunkt som er ledig og som passer best for dem.

Testingen opprettholdes

– Testsenteret opprettholdes, men også her kan det bli redusert aktivitet. Med nye nasjonale regler, blant annet for testing som erstatning for karantene, ser vi allerede at pågangen er betydelig redusert, sier Helgesen. Ved testsenteret i Hommelvik deles det også ut selvtester.

Slutter å sende melding om at innbyggere er smittet

Også når det kommer til smittesporing nedskalerer Malvik kommune innsatsen betydelig.

– Vi slutter umiddelbart å sende melding til alle som avlegger positiv PCR-test. Det er nå den enkeltes personlige ansvar å varsle nærkontakter og sørge for at nasjonale regler om isolasjon og eventuell testing av nærkontakter etterleves. Folk begynner etter hvert å få erfaring, så dette går nok helt fint, mener kommuneoverlegen.

Spørsmål

Dersom innbyggere i Malvik har spørsmål i forbindelse med testing, isolasjon eller andre regler er det tilgjengelig informasjon på helsenorge.no, og kommunens nettsider. Det vil det være mulig å sende spørsmål på helsenorge.no, eller ta kontakt med kommunen på koronatelefonen, 73 97 20 99 hver ukedag mellom klokken 09.00 og 11.00.

– Vi merker at pågangen allerede er betydelig redusert også her, så det vil være mulig å komme gjennom på telefonen dersom noe er uklart, avslutter Helgesen.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW