torsdag, oktober 6, 2022
HjemMeningerEn skammens dag i Malvik kommunestyre – men vi gir oss ikke!

En skammens dag i Malvik kommunestyre – men vi gir oss ikke!

Jan Holm, journalist og medlem av Facebook-gruppen Nei til Blokker – BEVAR matjorda på Vikhammer

Det er dagen derpå for mange på Vikhammer nå etter at kommunestyret vedtok utbygging, men jeg går ut fra at jubelen sto i taket hjemme hos kommunestyremedlemmene i Ap og Sp etter at de har lagt alt til rette for at milliardærene skal øke inntektene ved å skrote enda mer matjord.

Hurdalsplattformen «ha-ha», sa kommunepolitikerne fra Ap og Sp. Kanskje også: Bevaring av matjord, «ha-ha», og klappet seg selv på knærne.

«Vi trenger 50–60 prosent mer matproduksjon innen 2050», sa landbruksminister Sandra Borch på FNs internasjonale dag for jordsmonn, rett før jul i fjor. Kanskje sa Ap og Sp i Malvik «ha-ha» til det også!

For det er tydeligvis et langt sprang mellom liv og lære for disse to partiene i Malvik kommunestyre. Det hadde tydeligvis heller ikke noe å si at alle bondelagsorganisasjonene i Trøndelag, Norges to største naturvernorganisasjoner og LO i Trondheim via Jordvernalliansen var mot utbygging.

Jeg minner om kronikken jeg skrev i Bladet rett før valget, blant annet: «Hvis trønder-kommunen Malvik er malen, fremstår Senterpartiet som jordfjerner, ikke jordverner, og Arbeiderpartiet som milliardærenes beste venn. Det bør være et tankekors for Støre og Slagsvold Vedum før kveldens statsminister-debatt på NRK.»

Takk til MDG, SV, Pensjonistpartiet, Rødt og den ene representanten fra Sp som stemte mot utbygging, til sammen sju.

Takk også dere som er medlemmer og aktive i Facebook-gruppa!

En spesiell takk til advokat Leif Strøm, som er og blir min viktigste støttespiller!

I går var det «danse mi vise» for Aps og Sps kommunestyremedlemmer, «gråte min sang» for mange av oss andre.

Men vi gir oss ikke – og nærmer oss 600 medlemmer i gruppa!

Les også: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/ny-simarkerer-fns-internasjonale-dag-for-jordsmonn-de/id2890871/?fbclid=IwAR2yO2s1fQ50bbXgtfanunaQZjwU7Ry_XlA1sJT_zbf4Y33lpJRJyT7EPI4

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW