mandag, august 15, 2022
HjemPressemeldingerSelvregistrering av positiv hurtigtest

Selvregistrering av positiv hurtigtest

Pressemelding fra Malvik kommune: Fra og med 24. januar skal alle som har testet positivt på hurtigtest, registrere prøvesvaret i kommunens smittesporingssystem. Årsaken er det økende smittetrykket, og den belastningen det medfører for kommunene og laboratoriene.

Hvordan fungerer selvregistrering?

Her skal du registrere din positive hurtigtest. Logg inn med egen BankID, og følg stegene i registreringsskjemaet. Når du logger inn blir det automatisk opprettet egen bruker. Du skal fylle inn blant annet arbeidssted, tid for positiv hurtigtest og tidspunkt for eventuelle oppståtte symptomer.

Varsle nærkontakter

Husk å registrere nærkontaktene dine 48 timer før du fikk symptomer, eller 48 timer før du tok hurtigtesten, hvis du ikke har symptomer. Du må selv varsle nærkontaktene dine.

Selvregistrering for andre

Du kan registrere positive hurtigtester for andre enn deg selv, hvis de ikke har mulighet til å registrere selv. For å registrere for andre logger du inn med din egen BankID, og velger hvem du skal registrere testen for. Du må ha fødsels- og personnummeret for den eller de du skal registrere for.

PCR-test

Hvis du har fått oppfriskningsdose, eller har fått to doser og hatt koronavirus i løpet av de siste tre månedene, trenger du ikke lenger ta PCR-test hvis hurtigtesten din er positiv. Da skal du bare registrere den i lenken over.

Hvis du har fått to eller færre doser, må du bestille PCR-test etter at du har registrert positiv hurtigtest. På helsenorge.no kan du bestille time for PCR-test.

Hva skjer etter selvregistreringen?

Når du har registrert din positive hurtigtest, får du en tekstmelding av smittesporingsteamet som forklarer deg hvordan du og nærkontaktene dine skal forholde dere.

Hvis du ikke har mulighet til å rapportere selvtest på nett, ta kontakt med koronatelefonen på 73 97 20 99. Telefonen er åpen mandag til fredag, fra klokken 09.00 til 12.00.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW