søndag, mai 29, 2022
HjemPressemeldingerSpareBank 1 SMN deler ut millioner til lokale talenter

SpareBank 1 SMN deler ut millioner til lokale talenter

SpareBank 1 SMN skal dele ut to millioner kroner i stipend til 40 unge talenter fra Midt-Norge. 

– Vi ønsker å være en støttespiller for unge talenter, og leter nå etter regionens beste artister, kunstnere, idrettsutøvere, forskere, kokker, gründere – og alle andre som er rå på det de gjør, sier banksjef Lill Bente Totland, i en pressemelding.

Siden 2003 har SpareBank 1 SMN delt ut over 13 millioner kroner gjennom Talentstipendet. Stipendet deles ut til unge i alderen 18-30 år, med et særlig talent innen idrett, kultur og gründerskap eller andre områder. I fjor søkte nærmere 600 talenter om SpareBank 1 SMNs Talentstipend og banken håper på enda flere i år. Stipendpotten har aldri vært større.

Tidligere vinnere fra Malvik

ÅrKategoriNavnKommune
2020IdrettAne By FarstadMalvik
2019KulturNora EekMalvik
2018IdrettJan Thomas JenssenMalvik
2017MusikkTorstein FosmoMalvik
2021SamfunnStian KarlsenMalvik

– Det er viktig for regionen vår å ha unge talent som går foran og viser vei og inspirerer andre. Ved å bidra økonomisk, heie og gjøre stas på ungdommene er vi med på å bidra til at unge talenter får realisert sine drømmer, sier Totland.

I 2022 planlegger SpareBank 1 SMN å dele ut rekordhøye to millioner kroner i stipend.

– 2020 og 2021 har vært tøffe år for mange. Vi har stilt opp for folk og bedrifter i denne krevende perioden. Morgendagens helter må også tas vare på. Derfor er jeg veldig glad for at vi i 2022 kan øke potten til talentstipend, sier banksjefen.

50.000 kroner til hvert talent

Årets søknadsfrist er 1. februar, og vinnerne mottar et stipend på 50.000 kroner hver. Fjorårets søkertall var uvanlig høyt, og det samme var nivået på søkerne. Talentene blir kåret etter grundige vurderinger av fagjuryer i hver kategori. Banksjefen er spent på årets søknadsrunde, og oppfordrer alle som har talent og en lidenskap for det de driver med om å søke.

– Vi bruker å motta flere hundre søknader til dette populære stipendet. Det er alt fra idrettsutøvere, musikere, kunstnere, gründere og andre talenter som søker.

Her er noen av dem som har fått talentstipend tidligere.

Oppfordrer regionens ungdommer til å søke

Målet med SpareBank 1 SMNs Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere lokale talenter fra Midt-Norge, slik at de lettere kan nå sine mål. En fellesnevner for talentvinnere er at de har evnen til å gjøre en forskjell, de våger å prøve der andre kanskje vil gi opp, og de ønsker å bidra positivt til regionen de er fra. Lill Bente Totland oppfordrer derfor unge talenter fra Værnesregionen til å sende inn en søknad.

– Vi er nå på jakt etter talenter, så om du går med en drøm om å stå på den store scenen, være på pallen, har en gründer-ide eller drømmer om å få kunsten din inn på nasjonalgalleriet, ikke nøl med å sende inn en søknad. Det er kanskje akkurat deg vi er på jakt etter, sier banksjef Totland.

Les mer og søk Talentstipend på bankens nettsider, smn.no

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW