mandag, september 26, 2022
HjemPressemeldingerKommunedirektør Stig Roald Amundsen på plass i Malvik

Kommunedirektør Stig Roald Amundsen på plass i Malvik

Pressemelding fra Malvik kommune

Sist uke hadde Stig Roald Amundsen sine første arbeidsdager som nytilsatt kommunedirektør i Malvik kommune.

Her kan du se hvilke tanker han har gjort seg opp etter den første uka, og hvilke tanker han har om kommunen fremover.

Se video her:

Velkommen til Malvik kommune. 3. januar var din første arbeidsdag her i Malvik, hvordan har de første dagene vært?

– Oppstarten har vært fin, jeg har fått en god velkomst med oppstartsmøte med ordfører og varaordfører, og hatt gode samtaler med de, samt med mine nærmeste medarbeidere i ledergruppa. Litt spesielt selvfølgelig med nedstengt rådhus i pandemien, og har ikke fått til å treffe så mange ansatte som jeg har kunnet tenkt meg, men det tar vi igjen seinere.

Du er fra Hommelvik, oppvokst på Nessbakkan og bosatt på Geving. Føler du at du har kommet hjem?

– Ja, på mange måter så kan jeg si at jeg har kommet hjem. Selv om jeg ikke har bodd i Malvik siden 90-tallet og ikke bor i kommunen, så anser jeg meg fortsatt som malviking. Og omtaler meg som det.

Hva gjorde at du søkte på stillingen som kommunedirektør i Malvik?

– Etter seks år i den samme rollen, som kommunedirektør i Selbu, en veldig spennende jobb i seg selv, så var jeg klar for nye utfordringer. Og da Kalle (Carl-Jacob Midttun) dro til fylkeskommunen, og det var sjanser for å jobbe i samme rolle i en større kommune hvor jeg får jobbet med litt andre utfordringer, og i en større organisasjon kort og godt; så var jeg ikke i tvil om at det måtte jeg bare kaste meg på.

Så det var blant annet noe av det som trigget deg da du bestemte deg for å søke på stillingen i Malvik?

– Ja, helt klart. Litt hjerte for Malvik, en kommune som jeg har godt inntrykk av og hadde ønske om å bli en del av det laget, og samt utvikle meg videre og få nye utfordringer.

Du har vært kommunedirektør i Selbu i seks år, hvordan vil du beskrive tiden din der?

– Tiden i Selbu vil jeg si har vært helt fantastisk. Har fått jobbet med veldig mange engasjerte, flinke og gode mennesker. Fått satt spor etter meg, bidratt til utvikling. Lært veldig mye selvfølgelig, som jeg tar med meg inn i den jobben her, og forlater Selbu i ganske god forfatning. Stabil god økonomi, og en kommune i fin utvikling. Så jeg forlater med god samvittighet, selv om det selvfølgelig er vemodig.

Er det spesielle ting du ser fram til, som nytilsatt kommunedirektør?

– Nå har jeg gått og trippet for å starte opp, og det jeg først og fremst har gledet meg til er å få jobbe sammen meg dyktige, engasjerte medarbeidere som jeg veit det finnes mange av i Malvik. Og å jobbe med utvikling av hele Malvik, i nærområdet mitt. En kommune jeg har hjerte for, og jeg gleder meg til å komme i gang med å jobbe med utvikling i Malvik

I tiden framover skjer det mye i kommunen. Det bygges ny E6, kommunen er en del av Miljøpakken, og foregår sentrumsutvikling både i Hommelvik og på Vikhammer. Det er store investeringer.
Er det en fordel å ha hatt samme stilling i en annen kommune, og kan du si noe om forskjellene og likhetene?

– Ja, jeg vil jo si at det er en fordel å ha hatt samme stilling i en annen kommune, selv om Selbu er en mindre kommune enn Malvik. Så det gjør jo at jeg slipper å sette meg inn i rollen. For hvis du ser bort fra størrelse, så er det samme oppgavene som ligger i kommunedirektørjobben. Så det å vite hvordan man håndterer de ulike utfordringene, og å klare å få til et godt samspill mellom administrasjon, ansatte og folkevalgte for å håndtere de ulike utfordringene, det anser jeg som en fordel. Det er nok å sette seg inn i fra før, om man ikke må sette seg inn i selve rollen også. Også er det litt av forskjellene mellom Selbu og Malvik, det er selvfølgelig at i Selbu så må man jobbe veldig mye for å skape utvikling fra kommunesiden. Men i Malvik så skjer det så mye av seg selv, at det er mer å håndtere utviklingen, styre utviklingen, balansere det sånn at vi har et utbygd tjenestenivå på samme nivå som etterspørsel og behov.

Gjennom dine seks år i Selbu, så har du vært med og påvirket regionen. Hvilke tanker gjør du deg om utviklingen i Malvik?

– Malvik er i en kjempegod utvikling. Som sagt, så sa du i forrige spørsmål så skjer det veldig mye, og det er mye som skjer av seg selv. Og når de store infrastruktur-tiltakene etter hvert vil bli ferdige, så tror jeg vi i Malvik vil se enda mer rivende utvikling enn den vi er inne i nå. Og den er allerede god.

Hva er dine ambisjoner, på innbyggernes vegne?

– Jeg vil bidra til å skape et så godt Malvik-samfunn som mulig, både for å bo i, og for å arbeide i. og jeg vil gi av meg selv for at vi skal nå de overordnede målene. Og å etterleve verdiene til kommunen: åpen, nyskapende og samhandlende. Og det ønsker jeg at alle andre i kommunen skal bidra til. Da er jeg sikker på at vi kommer til å lykkes bra.

Takk for praten, og lykke til videre!

– Tusen takk for det!

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW