onsdag, september 28, 2022
HjemPressemeldingerFull gass i vaksineringen i Malvik

Full gass i vaksineringen i Malvik

Pressemelding: Malvik kommune opprettholder høy beredskap i kampen mot koronasmitten. Og veien ut av pandemien går gjennom vaksinering. 

Malvik kommune opplever for tiden et høyt smittetrykk målt i antall tilfeller, men kommuneoverlege Realf Ording Helgesen påpeker at situasjonen fortsatt er under kontroll.

Ikke utbrudd

–  Det er ikke bare antall smittetilfeller som er viktig. Minst like viktig er det å overvåke hvem som er smittet, hvilke aldersgrupper, om de tilhører samme miljø, skoleklasse, lag og så videre. Vi følger nøye med og konstaterer at vi per i dag har en del smittetilfeller, men ikke noe som kan regnes som utbrudd. Får vi det er vårt motsvar å avdekke smitte så tidlig som mulig og sette inn effektive og målrettede tiltak der de trengs, sier Helgesen.

Når det gjelder den mye omtalte omikronvarianten av viruset opplyser han at dette foreløpig ikke er påvist i Malvik.

– Men det kommer helt sikkert hit også. Spørsmålet er ikke om, men når, fastslår Helgesen. 

Vaksinerer for fullt

Kommuneoverlegen bekrefter at både teststasjonen, smittesporingsteamet og øvrig helsepersonell jobber kontinuerlig under høytrykk. Og før jul vil alle malvikinger over 65 år, alle i risikogruppene og samtlige helsearbeidere i Malvik kommune ha fått tilbud om vaksinedose nummer tre.

– Vi ligger godt an med vaksineringen, og oppslutningen om vaksinering er også veldig god. Vi ligger faktisk såpass godt an at vi tilbyr oppfriskningsdose til enkelte i aldersgruppen 45 år og eldre allerede nå før jul, røper Helgesen.

I romjula vil vaksineteamet kunne nyte noen sårt tiltrengte fridager, men på nyåret setter Malvik kommune ny fart i vaksineringen.

– Alle malvikinger vil få tilbud om en tredje vaksinedose før påske, sier Helgesen som skryter av TISK-teamet i Malvik kommune.
TISK står for – for testing (ved sykdomsmistanke), isolering (av koronasyke), smitteoppsporing og karantene (av nærkontakter).

– TISK-arbeidet fungerer, og det er mye takket være engasjerte og dyktige medarbeidere som tester, vaksinerer og smittesporer, og som dermed sørger for at vi tross en krevende situasjon kan fastslå at vi har oversikt og kontroll. 

God testkapasitet 

Grethe Berg Forbord er leder for teststasjonen i Malvik, og hun bekrefter at testkapasiteten er god.

– Vi har åpent alle hverdager, og ledige timer hver dag. Med unntak av målrettet testing i skoleklasser og andre miljø vi går tett på har vi ikke mulighet til å levere ut gratis hurtigtester til alle som spør. Men alle som ønsker eller trenger å teste seg har tilbud om gratis PCR-test. Det er dessuten den aller sikreste metoden for å påvise eventuell smitte, sier Forbord.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW