onsdag, november 30, 2022
HjemMalviknytt.noTil lunsj på Skaugum (+)

Til lunsj på Skaugum (+)

Som tidligere mottakere av Kronprinsparets fond, og deltakere av Kronprinsparets Alumni nettverk, er Drive Norges Audun Mauseth og Eskil Arestøl, invitert til lunsj på Skaugum.

-Å bli invitert til å møte Kronprinsesse Mette Marit og Kronprins Haakon var veldig overraskende, men også veldig stas. Vi vet ikke helt hva som skal foregå, men lunsj blir det, og helt sikkert en hyggelig feiring.

Mekking og holdningsskapende arbeid

Drive Norge ble startet opp i 2009, men kom først til Malvik for to år siden.

-Her mekker vi på bilcross bilen, kjører RC drifting biler eller drift trikes. Det siste året har vi blant annet revet ut alt av dashbord, takforinger og unødvendig plast inne i bilcross bilen. Dette for å redusere vekten, så den går fortere. I dag sveises det på plater på frontfangeren, så den skal tåle krasjer bedre. Snart gjenstår det bare å få testet den ut på en bane, forteller Audun, Juniorveileder i Drive Norge. (Saken fortsetter under bildet)

Ivan Sneisen er godt i gang med sveiseprosjektet.

De har også skrudd litt på RC drifting bilene og fått lakkert dem i fine farger.

I tillegg til mekking jobber Drive Norge også med holdningsskapende samtaler. De møtes 3 timer hver uke og starter ofte med å møtes på pauserommet. Her er det stor takhøyde og samtaler rundt tema som økonomi, sex, kjøring og fart, er en viktig del av dette arbeidet.

– Klubben skal være en trygg plass for ungdommene. Med voksne til stede som de kan støtte seg på, som ser dem for hvem de er. Jobben vår er å veilede og skape mestring, sier Eskil, Teamsjef Drift Norges avdeling Malvik.

Totalt 5 plasser

Audun var med i gruppa i fjor, og i år er han så heldig å få bli med som juniorveileder.

Jill er en av de voksne veilederne i klubben, og skyter inn at Audun er flink til å hjelpe til, og er ett godt forbilde for resten av deltakerne. Selv sier han det er arti å få bli med et år til, og synes det er fint å hjelpe de andre i klubben å mekke.

Drive Norges avdeling Malvik ble kåret som årets klubb 2020, og er blant de nominerte i 2021. Det viser hvor godt miljøet er, og hvor fin klubb vi har. (Saken fortsetter under bildet)

Jill A. Sivertsen og Jonas Munkvold viser stolt frem trofeet for årets klubb 2020

Usikker fremtid

Ett klubb-år går fra september til september, og foreløpig vet vi ingenting om videre drift. Dette er det opp til Malvik kommune å avgjøre, men vi håper jo virkelig at de ønsker å satse videre på oss. Drive Norge er en klubb for ungdom som er interessert i motor og biler, og står som et viktig alternativ ved siden av idrett og kultur. Vi er avhengige av økonomisk støtte fra fylkeskommunen og da trenger vi at Malvik kommune støtter opp om oss.

I tillegg er vi utrolig takknemlige for å få låne lokalene til Vegarbeid AS.

-Må få skryte av Vegarbeid AS. Av over 20 klubber i landet, så har vi det desidert beste lokalet. Vi får låne verktøy og utstyr, og Alf, Gjøran og Lasse i Vegarbeid AS, er utrolig inkluderende og helt enestående.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW