onsdag, september 28, 2022
HjemMeningerSommerskolen ble en suksess

Sommerskolen ble en suksess

Eva Lundemo Fosmo (H)

Leserbrev fra Eva Lundemo Fosmo (H): I krisepakken fra januar, lanserte regjeringen en tiltakspakke til hele 500 millioner kroner som kommunene kunne søke på for å etablere sommerskoletilbud til barn og unge i grunnskolen. Malvik kommune søkte, og fikk tildelt hele 1.786.500 kroner.

Barn og unge har dessverre betalt en høy pris under koronakrisen. Mange barn har dessverre vært mye alene og et sommertilbud som gav mestring, læring, utforsking og kanskje nye venner var kjærkomment.

Tanken bak sommerskolen, var ikke at elevene absolutt skulle tilbake i klasserommet, men at elevene kunne få oppleve flere spennende sommerskolekurs.

Vi i Malvik Høyre er derfor både stolte og glad for at hele 426 elever i Malvik fikk tilbud om et slikt tilbud. Vi hadde tidlig stor tiltro til at kommunen skulle finne gode løsninger, og det fikk vi helt rett i.

Kommunen arrangerte faktisk 20 ulike aktiviteter, som blant annet teaterverksted, syverksted, dans, programmering, fotokurs og kokkeverksted. Totalt ble det avholdt hele 106 kurs i løpet av de tre ukene kommunen arrangerte sommerskolen. 

En stor takk til dyktige og løsningsorienterte ansatte, som både planla og gjennomførte de ulike sommerskoletilbudene her i Malvik, helt i tråd med regjeringens intensjon. 

Eva Lundemo Fosmo
Malvik Høyre

(For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at Eva Lundemo Fosmo er gift med avisens redaktør og at hun et tilknyttet redaksjonen gjennom at hun bidrar med stoff om kultur og sport.)


Håper du vil abonnere på Malviknytt!

Malviknytt vil speile lokalsamfunnet vårt som det er, ikke verre enn det er eller bedre enn det er og aldri ondsinnet.

Malviknytt mottar ingen pressestøtte, kommunal eller annen offentlig støtte, og det er takket være abonnentene og annonsører vi kan fortsette å drive.

Vi lover usminket informasjon under pandemien. Alle meldinger som har relevans for smittebegrensning og som gjelder «liv og helse», legges derfor ut åpent.

Ikke fordi vi må, men vi vet at informasjon formidlet via Malviknytt når mange lesere, og vi anser dette som en av våre samfunnsoppgaver.

Vi håper dette er verdt kr 89,-/mnd eller kr 890,-/år. (abonnementet løper til det blir sagt opp.)

Velkommen som abonnent.
(klikk her for å bestille)

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW