mandag, august 8, 2022
HjemPressemeldingerFlere avganger på de lokale togstrekningene fra desember

Flere avganger på de lokale togstrekningene fra desember

Pressemelding fra SJ: Fra 12. desember øker antallet togavganger på både Dovrebanen, Nordlandsbanen, Trønderbanen, Rørosbanen og Meråkerbanen. – Pandemien har ikke gitt oss anledningen til å satse slik vi planla da vi tok over, men nå kommer vi endelig i gang. Det er vi utrolig fornøyd med, sier konstituert administrerende direktør Lena Angela Nesteby.

I desember hvert år er det tid for oppdateringer av togavganger i Norge, og endringene faller normalt på helgen to uker før jul. For SJ Norge betyr det flere avganger på alle togstrekninger til og fra Trondheim, i tillegg til en ekstra avgang mellom Mosjøen-Bodø på Nordlandsbanen og på Saltenpendelen.

– Dette er stort for oss i SJ Norge, og vi er strålende fornøyde med at vi nå øker antall togavganger. Jeg først og fremst glad på vegne av de reisende. Etter en periode som har vært vanskelig for oss alle er det fint å kunne presentere noen ordentlig gode nyheter. Våre reisende fortjener flere alternativer, sier konstituert administrerende direktør Lena Angela Nesteby.

Hun mener at de nye avgangene på Trønderbanen, ikke minst at det blir timesavganger på Trønderbanen i helgene, er spesielt gledelig.

– Dette har vært etterspurt i mange år, så dette er virkelig en nyhet hele Trøndelag nok vil sette pris på. At den nye togavgangen fra Steinkjer om morgenen gjør det mulig å rekke de tidligste flyene fra Trondheim Lufthavn er også en viktig forbedring.

Dette er endringene for togene gjennom Malvik fra 12. desember

 • Meråkerbanen.  
  • Trondheim S-Storlien, avgang 12:45  (mandag-søndag)
  • Storlien-Trondheim S, avgang 14:41 (mandag-søndag)
 • Trønderbanen
  • Steinkjer- Trondheim S – Melhus / Lundamo: Avgang 04:31 (mandag-fredag)
  • Lundamo / Melhus -Trondheim S – Steinkjer: Avgang 20:15 (mandag-fredag + søndag)
  • Lundamo / Melhus -Trondheim S – Steinkjer: Avgang 22:15 (mandag-fredag + søndag)
  • Det blir også timesfrekvens mot dagens 2 timers frekvens på Trønderbanen i helgene.

Om SJ NORGE // NORD

SJ er et svensk, statlig eid og kundefokusert selskap, som i mer enn 160 år har tilbudt togreiser og kundeopplevelser i egen regi og i samarbeid med andre. Vi er den største togoperatøren i Norden og den eneste som driver togtrafikk mellom Skandinavias tre hovedsteder. Hver dag reiser rundt 150.000 kunder med noen av våre 120 togavganger fra våre 291 stasjoner.

Etter anbudsrunde, i regi av Jernbanedirektoratet, ble SJ Norge i juni 2019 tildelt Trafikkpakke 2, Nord. SJ Norge startet trafikken etter år senere, 8. juni 2020. Alle strekningene spiller en viktig rolle i det norske samfunnet og i mange nordmenns liv. Trafikkpakken er spredt over et stort geografisk område og inneholder, i tillegg til Dovre- og Nordlandsbanen, fem andre togstrekninger – Raumabanen, Rørosbanen og Meråkerbanen.

Dette innbefatter blant annet togtilbudene som er kjent som Trønderbanen ( Steinkjer – Trondheim- Røros / Oppdal) og Saltenpendelen ( Rognan – Bodø). Togtilbudet markedsføres under navnet SJ NORD.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW