onsdag, november 30, 2022
HjemPressemeldingerTre nye smittetilfeller, og sterk anbefaling om å bruke munnbind

Tre nye smittetilfeller, og sterk anbefaling om å bruke munnbind

Pressemelding fra Malvik kommune: I løpet av det siste døgnet har foreløpig tre personer testet positivt på koronavirus.

Fadderuke

En av de smittede er et barn, en tenåring og en person i 20-årene.
Samtlige har milde sykdomsforløp. Smitten hos to av de smittede er tilknyttet fadderuke i Trondheim. I tillegg er tredje trinn ved Saksvik skole er satt i testregime.

Malvik kommune går ut med en sterk anbefaling om bruk av munnbind.

Dette gjelder på offentlig transportmiddel og i offentlige innendørs lokaler der du ikke kan holde minst en meters avstand. Personer som av medisinske hensyn ikke kan bruke munnbind, kan se bort fra dette.

Anbefalingen omhandler også bruk av munnbind i drosjer. Munnbindet skal tas på før passasjeren setter seg inn i drosjen, og skal ikke tas av før reisen er avsluttet og passasjeren har gått ut av drosjen. Anbefalingen om å bruke munnbind, gjelder tilsvarende for sjåfør når det er passasjer i drosjen.

Anbefaling kan bli påbud

Malvik kommune oppfordrer alle til å fortsette å holde avstand, vaske hender hyppig og fortsette å holde smitten nede gjennom gode smittevernrutiner i hverdagen.

– Vi ønsker i første omgang å komme med en sterk anbefaling om bruken av munnbind, sier kommuneoverlege Realf Ording Helgesen.

– Dersom dette ikke er tilstrekkelig, må kommunen vurdere å forskriftsfeste et påbud, avslutter han.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW