onsdag, november 30, 2022
HjemMalviknytt.noFiFo på fredag - Dilemmaer

FiFo på fredag – Dilemmaer

Vi har lagt nok en uke bak oss, og det med skolestart og valgkamputspill i millionklassen.

Personlig filosoferer jeg litt over min egen kommentarspalte som ble lanser første gang 13.mars i 2020, omtrent samtidig som pandemien vederfarte landet vårt. Siden har det blitt noen tanker hver uke, fra mitt lille hjørne.

Jeg fikk et råd fra min gamle redaktør, om å aldri starte noe som hadde fast frekvens, men her er jeg altså, snart halvannet år etterpå, med nye betraktninger.

Denne gangen lar jeg fredagskommentaren ligge åpen for alle. Kommer tilbake til det.

Valgflesk-bussdilemmaet

Ukas store nyhet var nok at det rødgrønne flertallet i fylkeskommunen fikk vedtatt en revolusjonerende endring i billettprisene på buss og tog i Trondheimsregionen. Det betyr at du kan reise tørskodd fra Melhus til Stjørdal for noen 10-ere.

Dette vedtaket har selvsagt de valgkamparbeidende partier brukt for det det er verdt.

Lokalt har SP-koryfeen, som mer enn en gang har vandret over fylke- og kommunegrensen, i protest mot busstakstene, vært helt stille.

Det er litt rart, etter så mange års kamp, å ikke innkassere seieren.

Hva slags valgkamp er det, undrer jeg?

Det evige dilemma

Som nevnt så kan alle lese min fredagskommentar i dag. Den ligger ikke bak betalingsmur.

Malviknytt innførte abonnement 1.januar i 2020. Etter det har jeg mottatt mange underlige henvendelser. Noen av disse fortjener en kommentar.

Som når en kommunal etat ønsker omtale av saker og prosjekter de jobber med.

Da kommer alltid spørsmålet: kan du legge saken åpen for alle?

Altså, de kommunale etater ønsker at Malviknytt skal spre informasjon åpent til våre lesere.

Hvorfor?

Det oppleves som en undergraving av virksomheten. Siden starten i 2015 har jeg hatt årlige møter med kommunen om slike ting. Administrasjonen og politikere. Uten at det har ført frem. I år ringte jeg bare og spurte om det var noen hensikt med et møte. Det var det ikke.

Jeg føler det ligger et dilemma i at kommunen «pøser» ut pressemeldinger om smittetilfeller, vaksiner og annen relevant innbyggerinformasjon. Jeg registrerer at det stort sett er Malviknytt som videreformidler dette, ja og så tenker jeg hvor relevant denne informasjonen er for innbyggerne på Stjørdal, Hegra, Meråker, Lånke og Selbu?

For det er i regionale medier kommunen bruker noen penger på å dele informasjon. Ja, og så på Facebook og Mark Zuckerberg, ikke lokalt.

Så om du hører en lokalpolitiker eller næringssjef si at kommunen støtter det lokale næringsliv, så er det en sannhet med veldig store modifikasjoner.

Ku og kalvdilemmaet

Sommeren har vært gjenstand for både redsel og irritasjon over mopedkjørende ungdommer, på to hjul, ofte på ett, i Hommelvik. Det har jeg full forståelse for.

De som applauderer denne kveld og nattesysselen har nok ikke forstyrrelsene i sin umiddelbare nærhet, og om de så har, er det fritt frem å mene hva man vil i slike saker.

Jeg mener, etter å ha påtruffet noen av disse ungdommene forleden kveld, at både politi og foreldre tar for lett på dette. Oppførselen viser at de ikke tar hensyn til noen og at det kun er de selv som teller.

Det er jo en holdning de har lært en plass. Er det på Playstation eller ved middagsbordet tenker jeg.

Min oppfordring til politi og berørte naboer er å legge bort silkehanskene og la ungdommen ta konsekvensene.

Det skal ikke være mangel på advarsler.

Lokalparti ved valg-dilemmaet

Valget går sin gang. Årets største valgkamparrangement, Arendalsuka, slår inn over oss i alle kanaler.

Litt spøkefullt har jeg sagt at «Malvikuka» muligens ikke har samme swung, men som en kammerat sa; -Malvikuka står seg godt.

Lokalt er det lite valgkamp å spore. En og annen meningsdeling kommer på trykk i papiravisene, men få kommer hit og til Malviknytt sine lesere.

Lokalt kan det virke som om de lokale partiene helst ikke vil dele sine tanker og meninger i lokalavisa.

For som representanten fra et lokalparti i Malvik sa det i klartekst: -Som parti langt ute til venstre blir det mye Høyre og Lundemo i Malviknytt for oss. Du klarer ikke helt å fri deg fra høyre-assosiasjonen når du har så tette bånd til flere aktive Høyre-politikere.

(Jeg er gift med nevnte Eva Lundemo Fosmo, og kan legge til som en saksopplysning at nevnte Lundemo ikke har hatt meninger publisert i Malviknytt siden påsken 2021)

Konklusjonen er altså: «På grunn av at Høyre sender innlegg til lokalavisa, sender ikke vi.»

Tilbakemeldingen var i det minste ærlig. Og artig.

Trodde denne type holdninger og oppfatninger hørte andre steder og tider til, men noen har tydeligvis ikke kommet lengre enn til korsfestelsens tid.

God helg!
FiFo
(høyrejustert marg, for ordens skyld)

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW