mandag, september 26, 2022
HjemNæringslivAlt du trenger til turen

Alt du trenger til turen

Ved MX-sport på MalvikSenter finner den friluft- og turinteresserte det meste en trenger.

Daglig leder ved MX-sport, Anders Myrland kan fortelle at trenden er den samme i år som i fjor.

 -Ja den er nok det og da er det hengekøye de fleste vil forsøke. Alle var jo tom i fjor og det går jevnt av det nå også, forteller han. Men å skulle overnatte i hengekøye er ikke bare helt rett frem.

-Noen blir kanskje litt overrasket over at man trenger litt i tillegg til selve hengekøya. Viktigst er underlag og gjerne opphengstau som ikke følger med og etter hvert vil det være lurt å myggnetting, forteller han. Allemannsretten gir deg muligheten for å kunne overnatte stort sett hvor du vil og det er mange som benytter seg av sjansen, særlig i sommerhalvåret.

-Mye av Malvikmarka er godt egna til hengekøyecamping både ved bekker og vann. Det er liksom ingen begrensninger på hvor man kan slå leir, sier Myrland.

-Kommer du høyere opp er kanskje et telt å foretrekke eller en tarp. Det er en avansert presenning som kan brukes på forskjellige måter ute i naturen. Lett og regntett.

Mange nybegynnere

Sportsbutikken på MalvikSenter bugner av utstyr for den som har lyst på friluftsliv. Og det er det mange som har ifølge Anders Myland.

-Det er mange nybegynnere som nettopp har fått øynene opp for friluftsliv og vil prøve seg litt fram. Og det er til disse vi har mest utvalg. Vi har mye å velge i til de mest erfarne også, men merker at det er mange som prøver ut friluftsliv nå og da har vi mye å velge blant.

-I tillegg til turutstyr i alle prisklasser følger det gode råd med på kjøpet. I butikken finnes det meste av utstyr man trenger for en fullverdig friluftsopplevelse. Her er det soveposer og underlag, kokeapparater og turmat, fiskeutstyr og klær.

-Det hender det kommer kunder som ikke har noe utstyr fra før og må ha alt nytt, forteller han. (Fortsetter under bildet)

Anders Myrland tester tredemølla

Løping går ikke av moten

Selv om hengekøye og friluftsliv er i vinden har ikke tradisjonell løping blitt passé.

-Løping har ikke gått av moten, det fortsetter å stige, folk lenger mye penger i gode sko, forteller Myrland. I butikken har han en tredemølle stående så kunden får testet skoene før de kjøpes.

Anders har jobbet i mange år med løpesko og har en egen analyse av føttene han bruker for å finne den skotypen som passer den enkelte best.

-En trend er at folk ofte har flere løpesko, en for asfalt og en for terreng. Det begynner å bli vanlig og vi har et brukbart utvalg i alle typer løpesko, sier Anders Myrland.

-I butikken har vi også justert utvalget av fiskeutstyr noe så det er tilpasset fiskevannene i nærområdet med ørret.

Opplever vekst

Selv om det har gått litt tid mellom nyetableringene på MalvikSenter opplever MX-sport vekst. -Det er klart vi er veldig fornøyde med å komme fram i senteret og det er mer folk innom nå enn før, sier han.

(Artikkelen var opprinnelig publisert i vårt Sommermagasin)

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW