mandag, september 26, 2022
HjemAnnonsørinnholdNå er det siste sjanse

Nå er det siste sjanse

Boligprosjektet Hommelvik Sjøside som ligger på den gamle sagbrukstomta i Hommelvik, er snart ferdig og alle de 340 leilighetene er snart solgt. 

-Ja, begrepet siste sjanse er nå en realitet, sier daglig leder i Hommelvik Sjøside, Oddstein rygg over kaffekoppen han serverer i visningsleiligheten som skal brukes frem mot høsten.

-Vi har solgt over 330 leiligheter i løpet av de siste ni årene i Hommelvik.

-Utafor Trondheim er det ganske unikt for et boligprosjekt å ha solgt nesten 40 leiligheter per år i snart ti år.

-Eierne er helt klar på at Hommelvik har en mulighet og fremtid og at vi ser en veg videre. Det er det ingen tvil om, sier Oddstein Rygg.

-Avstand- og kommunikasjonsmessig i forhold til Trondheim, ligger det godt til rette for boligbygging også i framtida.

Godt for Hommelvik

I starten av prosjektet var utbyggerne opptatt av å skape gode relasjoner til nærmiljøet.

-Vi har sagt det sånn at Hommelvik Sjøside er godt for Hommelvik, og Hommelvik er godt for Hommelvik Sjøside. Det er en tosidighet i dette som vi har vært opptatt av hele tida og vi har prøvd å støtte opp om tiltak som har skjedd her i Hommelvik fordi at det handler om trivsel. Det handler om bolyst og om et sted som fungerer ut over det å bare bo i en leilighet. Hvis ikke tettstedet fungerer vil heller ikke boligprosjektet fungere godt, sier Oddstein mens han ser ut over fjorden.

Lærerikt

Oddstein Rygg har fulgt prosjektet helt fra starten. I begynnelsen av mai kom de siste 41 leilighetene og ble heist på plass i løpet av få dager.

-Vi har lært utrolig mye. Det skal være sikkert. Det har svingt voldsomt. Hva vil folk ha? Og det finnes ingen fasit.

-Det er håpløst å vite på forhånd hva om selger godt og hva markedet vil ha. Vi trodde at når vi var ferdige med det nest siste byggetrinnet at vi skjønte hva markedet ville ha. Da trodde vi at to-roms leiligheter med ett soverom i tillegg ville fungere for nyetablerere og single og at der var det et voldsomt stort marked. Så ser vi det at det stoppet helt opp. I nesten ett år solgte vi ikke noe av den typen leiligheter. Men så skjer det noe plutselig her før påske som gjør at vi har solgt ni leiligheter i løpet av to måneder. Så pendelen er veldig kort, det skal være
sikkert. (Saken fortsetter under bildene)

Snart punktum

Oddstein Rygg har vært Hommelvik Sjøside «himself». På spørsmålet om han synes det er vemodig at det snart nærmer seg slutten, lar han blikket henge litt i rommet før han svarer.

-Jeg synes det er greit å sette et punktum. Man jobber jo mot et mål, mot at dette skal bli ferdig og det å se at vi når målet synes jeg er tilfredsstillende, sier han. Det at prosjektet snart er ferdig synes jeg er bare godt, sier han.

Hjemme i Selbu har kona Eva avsluttet yrkeskarrieren og snart er det Oddstein sin tur til å nyte pensjonisttilværelsen.

-Det går mot en pensjonsalder og jeg har signert en avtale med min arbeidsgiver om at jeg skal fortsette ut dette byggetrinnet til det er ferdig og så blir det etter hvert, i 2022, en avvikling for min del, forteller han.

Fler enn i Tydal

Selbyggen Oddstein Rygg sier seg godt fornøyd med at det nå blir boende flere folk på Hommelvik Sjøside enn i hele Tydal kommune.

-Men mest av alt viser det hvordan folk vil bo etter hvert.

-I Tydal er det jubel om det skal bygges en ny enebolig, her har det flyttet inn folk i nesten 40 leiligheter per år.

-Grunnen til at det er så populært å bo her er nok enkelheten. Lettvintheten med mindre ansvar for vedlikehold, ute og inne.

Næringsområdet

Når de 340 leilighetene på Hommelvik Sjøside har fått sine beboere gjenstår det å få på plass noe aktivitet på den gjenværende næringstomta mellom boligene og jernbanen.

-Det er ingen hemmelighet at vi har jobbet opp mot Europris ganske lenge for å få de på plass. Nå har en annen aktør meldt seg. Det er så nære at jeg skulle ønske jeg kunne sluppet nyheten nå, det kan jeg ikke, men jeg håper og tror at i løpet av sommeren har vi en aktør som vil etablere seg nærmest Rema som igjen gjør at vi gjør ferdig hele næringsområdet fra Homla til Rema, avslutter Oddstein Rygg.


Artikkelen ble først publisert i Malviknytts Sommermagasin som du kan lese her.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW