torsdag, oktober 6, 2022
HjemKulturLandets første revypodkast - Med revy i sikte

Landets første revypodkast – Med revy i sikte

Mandag den 12.april gikk første episode av podkasten Revy-Revyen på «lufta». Bak mikrofonene var Hroar Wold Nordhaug og Finn O. Fosmo, i Uventa Underholdning.

Spennende gjester 

Både Hroar og Finn har mange spennende gjester med seg, når de lager podkast om nettopp det å lage revy.

– Nå er det mange som har og skal lage revy, og vi har skjønt at alle gjør det på sin måte, men at alle er interessert i å høre hvordan andre gjør og tenker, sier Hroar Wold Nordhaug. 

Hroar Nordhaug 

Hroar er opprinnelig fra Gauldalen, men er nå bosatt på Vikhammer. Han er gift, og har tre barn.

Hroar Nordhaug

Hroar Nordhaug har flere revyer på samvittigheten, både i Håssåsig og Gauldal Teaterlag. «Skottet i Buvika» og NM i teatersport. Siden 2010 har han drevet mest med standup, blant annet på Latter i Oslo.

I tillegg er han vokalist i «Høgast på metten» og DJ Traktor. Han har også spilt trekkspill i Letnes Holding frem til 2019. Siden 2018 har han også vært skogsnisse i Julestemning i Olavshallen.

Hroar Nordhaug i rollen som DJ Traktor.

-Innen standup, finnes mange likheter med revyen, men også mange ulikheter. Noen av de snakker vi om i podkasten, sier han.

Finn O. Fosmo

Finn O. eller FiFo, som han også kalles, er en ekte Hommelviking. Han bodde omlag 20 år i Børsa, men bor nå i Smiskaret. Finn er gift, og har tre barn og tre bonusbarn.

Finn O. Fosmo

Finn O. Fosmo har snart 50 års erfaring som revyaktør, og har både skrevet og stått på scenen i en endeløs rekke revyer. Han har opptil flere musikkteater-oppsetninger bak seg, startet og sunget i kor og gjøglet som artikaill. Foreløpig høydepunkt var kanskje da han satte opp en egen soloforestilling på Trøndelag Teater hvor han også har spilt revy.

Finn O. Fosmo i rollen som «Blomsterfinn».

-Det som har slått meg mens vi har jobbet med dette, er den gleden hver enkelt utstråler når vi snakker om å lage revy. Det er udelt positivt og uselvisk. Et skikkelig miljø for de som vil ha det trivelig og bra i hobbyen sin, forteller han.

Kjente revyprofiler

Det er kjente navn Hroar og Finn drar opp av hatten. I podkasten, får lytterne høre revyprofiler som Rakel Sivertsen, Terje Stamnes og Anne Berit Sivertsen ta opp temaet; fra ide til tekst.

-Sannsynligvis er dette den første podkasten i landet om å lage revy og det er jo naturlig å lage denne her i Trøndelag. Her, innerst i Strindfjorden, er revykompetansen enorm og kvaliteten på det som gjøres er stor. Vi har gjester fra Lånkerevyen, Skatvalsrevyen, Hommelvikrevyen for å nevne noen, forteller Finn O. Fosmo.

Fra ide til tekst – fra scene til sal

I podkasten «Revy-Revyen» belyses mange tema. De ulike tekstformene vise, sketsj og monolog er selvfølgelig, men også regi, orkester, lys og lyd skal på bordet. Gjestene vil muligens røpe noen triks, om hvordan et revynummer blir til.

-Det er spennende å høre hvor forskjellig man kan jobbe, men samtidig hvor likt vi som driver med revy tenker. I podcasten stiller vi spørsmålet; hva er revy? Det er et svært spørsmål, sier Finn O. Fosmo. 

-En revyproduksjon er mangfoldig og omfattende. Det er mye man kan klare seg uten, men også mye som må være på plass. Det snakker vi med flere om, sier Hroar Wold Nordhaug.

Revy i sikte

Hroar Wold Nordhaug og Finn O. Fosmo skal i tillegg til å lage podkast, lage en egen revy, basert på de tipsene de får underveis i podkasten. Så de to herrene bak podkasten, stopper ikke med å snakke til publikum gjennom podkast. De skal også lage en revy, for et fysisk publikum. Alle planene er enda ikke landet, men de tar altså sikte på å lage revy, samtidig som de lager podkast.

Hroar og Finn: Disse to lager podkast om å lage revy og så lager de revy samtidig (t.v.) Finn O. Fosmo og Hroar W. Nordhaug

-Ja det er jo ofte slik, at når kreativiteten får fritt spillerom, kan det merkeligste skje. Så vi planlegger revy, men har ikke landa hvor, når og hvordan ennå, annet enn at Hroar og jeg skal på scenen, sier Finn.

-Ja, vi har satt mål av oss til å sette opp en egen revy, ett eller annet sted i en eller annen form. Ideer og innspill som vi får underveis skal vi ta med oss og når vi kommer litt ut i episodene skulle det ikke forundre meg at vi byr på noen halvferdige utkast av revynummer også, sier Hroar.

På flere plattformer

Revy-Revyen slippes som podkast i ukene som kommer, og den er tilgjengelig på en rekke plattformer som Apple-podcast, Breaker, Google Podcasts, Pocket Casts, RadioPublic og Spotify.

Hroar har tidligere uttalt at han har vokst opp med Finn O.Fosmo som kulturpersonlighet, og Finn O. mener på sin side, at han er overkreativ, men at det med alderen går mye tregere. Dette blir spennende, og vi anbefaler alle som er interessert i revy om å følge med HER.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW