lørdag, november 26, 2022
HjemNyheterKonfirmantene med digital bøsseaksjon

Konfirmantene med digital bøsseaksjon

Forandre. For andre.

Vanligvis er det blide og ivrige konfirmanter som kommer rundt med innsamlingsbøsser til fasteaksjonen i uka før palmesøndag. Sånn ble det ikke i år og aksjonen foregår digital, men er minst like viktig for det.

Trosopplærer Gunn Solveig Bondahl Line forteller til Malviknytt at innsamlingene nå foregår på «Spleis» og at det har blitt en uhøytidelig konkurranse mellom Hommelvik- og Malvik-konfirmantene om hvem som samler inn mest.

-Inntekten går til Kirkens Nødhjelp som startet denne innsamlingsaksjonen i 1967. Midlene som kommer inn går til Kirkens Nødhjelp sitt arbeid over hele verden og det er over 1.200 menigheter landet over som samler inn midler i faste-tida.

-Innsamlingsaksjonen er en del av konfirmasjonsopplegget og årets tema for aksjonen er rent vann.

-I dag lever 1 av 9 mennesker i verden uten tilgang til rent vann, og den pågående pandemien viser at det virkelig  haster med å gi alle tilgang til rent vann, håndvaskstasjoner og sanitærløsninger. Rent vann forandrer liv, og for 200 kr kan du gi et menneske tilgang til rent vann resten av livet, forteller Gunn Solveig Bondahl Line til Malviknytt.

-Nå reklamerer konfirmantene heftig for innsamlingen og det er selvsagt et ekstra moment når det gjelder å samle inn mer enn nabobygda, forteller hun.

Malvik-konfirmantene støtter du her (ekstern lenke)

Hommelvik-konfirmantene støtter du her (ekstern lenke)

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW