søndag, august 14, 2022
HjemNyheterOver 1,3 millioner til Malvik

Over 1,3 millioner til Malvik

Regjeringspartiene og FrP med 45 millioner til kommunene i Trøndelag – Over 1,3 millioner kroner til Malvik kommune, sier stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth (H), på vegne av stortingsrepresentantene Sivert Bjørnstad (FrP), Jon Gunnes (V) og Øyvind Håbrekke (KrF) i en pressemelding. 

1 310 000 kroner til Malvik

Den 19. februar ble regjeringspartiene og FrP enige om en milliard til kommunene. For Trøndelag betyr dette mer enn 45 millioner kroner som raskt kan bidra til å redde jobber og bedrifter. For Malvik kommune betyr dette 1 310 000 kroner.

Etter en tøff start på 2021 har en rekke lokale bedrifter måttet stenge dørene midlertidig. Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre er derfor enige om å bevilge 500 millioner ekstra fordelt på alle Norges kommuner, i tillegg til de 500 millionene som regjeringen foreslo til kommunene med arbeidsledighet over landsgjennomsnittet, står det i pressemeldingen.

Mari Holm Lønseth (Høyre) Foto: Stortinget

–  Norsk næringsliv kjemper en hard kamp, og jeg vil dere skal vite at vi spiller på lag med dere. For oss har det vært verdifullt å lytte til bedriftene og kommunene. Derfor har det blitt gjort endringer i kompensasjonsordningen til bedriftene samtidig som tilskuddet til kommunene er mer enn doblet. Nå må pengene komme raskt frem til de som trenger dem, sier stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth (H).

Sivert Bjørnstad (FrP)
Foto: Stortinget


– Jeg er glad for at FrP i Stortinget har fått gjennomslag for å styrke denne ordningen betraktelig. Nå setter vi de mest utsatte kommunene i stand til å hjelpe næringslivet lokalt. Særlig vil dette komme de bedriftene som av ulike årsaker ikke har mottatt, eller fått for lite støtte i de generelle kompensasjonsordningene til gode. Nå må kommunene bare hive seg rundt, sier stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (FrP).

Jon Gunnes (Venstre)
Foto: Stortinget

– Det er svært klokt at det er kommunene som håndterer ordningen. Forventer rask behandling og overføring av penger til bedriftene. Kommunene kan enkelt opprette en god dialog med de bedriftene som kommer inn under ordningen, sier stortingsrepresentant Jon Gunnes (V).

Øyvind Håbrekke (KrF)
Foto: Stortinget

– Regjeringen reagerte raskt i mars i fjor og etablerte ordninger som fanger opp mange av de som rammes. Det er vanskelig å treffe alle og fordele helt rettferdig, og nå er jeg er glad for denne støtten til virksomheter som er hardt rammet og ikke blir fanget godt opp av andre ordninger i de kommunene som er hardest rammet av krisen, sier Øyvind Håbrekke (KrF).

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW