onsdag, november 30, 2022
HjemNyheterPenger til kompetansepåfyll i Malvik

Penger til kompetansepåfyll i Malvik

Nå skal 8 000 voksne i Norge få opplæring i grunnleggende ferdigheter. Malvik får penger til 39 opplæringsplasser, fordelt på tre virksomheter. 

39 plasser i Malvik

Regjeringen deler nå ut 166 millioner kroner for at voksne i hele landet skal få tilpasset opplæring i grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning, muntlig, IKT og norsk eller samisk. I Malvik er det 13 personer ved Sveberg barnehage SA, 16 personer ved Espira Muruvik barnehage AS og 10 personer ansatt ved Malvik kommune eiendom som vil få kompetansepåfyll, står det i en pressemelding fra Stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth (H) og Jon Gunnes (V).

– Over 400 000 voksne i Norge har svake grunnleggende ferdigheter i lesing. Enda flere i regning og IKT. Når arbeidslivet da stiller strengere krav til kompetanse så må vi sørge for at enda flere får den opplæringen de trenger for å kunne stå i jobb. Det er en investering i enkeltmennesket vi som samfunn også er tjent med, sier Mari Holm Lønseth, stortingsrepresentant for Høyre fra Trøndelag i pressemeldingen.

Trøndelag blant fylkene som får mest

Ordningen forvaltes av Kompetanse Norge og pengene går til 856 kurs. Det er virksomheter i Viken, Oslo og Trøndelag som får mest i støtte. 

Av de nesten 166 milioner, er det over 27 millioner som går til Trøndelag. Mesteparten går til virksomheter, mens en del av pengene går til frivillige organisasjoner.

– Kursene som nå skal rulles ut over hele landet skal i hovedsak gi voksne som er i arbeidslivet ny kompetanse som både skal trygge deres plass i arbeidslivet og komme arbeidsgiveren til gode. Det er veldig gledelig at så mange bedrifter i Trøndelag har søkt og fått penger gjennom denne ordningen nå, sier Jon Gunnes, stortingsrepresentant for Venstre fra Trøndelag i pressemeldingen.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW