søndag, november 27, 2022
HjemMalviknytt.noMer fart i vaksineringen

Mer fart i vaksineringen

Pressemelding fra Statsforvalteren i Trøndelag: Nå øker antall vaksinedoser til fylket og resten av landet.

Økt forutsigbarhet i leveransene gjør at Folkehelseinstituttet reduserer beredskapslageret, heter det i pressemeldingen.

Leveringsproblemene for vaksinen fra BioNTech og Pfizer er mer kortvarige enn først varslet. Dermed får Norge økte vaksineleveranser i tiden som kommer. Folkehelseinstituttet mener behovet for beredskapslager derfor er noe mindre, og øker vaksineleveransene til kommunene allerede fra neste uke.

-Dette er veldig gode nyheter. Nå øker tempoet i vaksineringen noe og kommunene får nesten dobbelt så mange vaksiner som opprinnelig planlagt i uke fem, sier Marit Kverkild smittevernansvarlig hos Statsforvalteren i Trøndelag i en pressemelding.

Flere gode vaksinenyheter

I tillegg til at leveranseproblemene fra BioNTech og Pfzier er mer kortvarig enn først varslet, melder Folkehelseinstituttet at Norge også får økte leveranser fra Moderna de nærmeste ukene. Dessuten er det mye som tyder på at AstraZeneca snart får godkjent sin vaksine. Alt dette innebærer at vaksineringen vil gå fortere i tiden fremover.

Fortsatt et lite beredskapslager

Folkehelseinstituttet forteller at det fortsatt vil være et beredskapslager for dose 2 – dersom det skulle bli kortvarig svikt i leveringene. I tillegg vil Norge hver uke motta vaksiner som vil bli videresendt til vaksinasjonsstedene uken etter.  

Kommunene er orientert om den positive utviklingen med økt tilgang på koronavaksine og hvordan distribusjon og fordeling av doser skal være for uke 5.

– Vi forstår at noen kommuner opplever at de får kort varsel på en så viktig oppgave. Vi ser at de har gode vaksineplaner, og vi mener kommunene klarer å løse denne viktige oppgaven til beste for alle, avslutter Kverkild.

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW