søndag, november 27, 2022
HjemNyhetsvarsel360.000 Trøndere får vil få SMS

360.000 Trøndere får vil få SMS

I dag sender Folkehelseinstituttet (FHI) en SMS til 360.000 trøndere over 16 år. 

Trøndelag er sms-pilot for å se som om antallet nedlastinger av smitteappen øker og hvordan en slik sms-påminnelse oppleves av mottakerne, skriver Statsforvalteren i en pressemelding. 

Statsforvalteren

Statsforvalteren fikk nytt og kjønnsnøytralt navn 1. januar 2021. Det gamle navnet var Fylkesmannen.

Frivillig å bruke

Smittestopp er frivillig å bruke, og er for alle over 16 år. Appen gir beskjed dersom du har vært i nærheten av andre Smittestopp-brukere som senere har fått påvist koronavirus. Du kan også selv melde fra til andre dersom du får påvist smitte, skriver Statsforvalteren i en pressemelding. 

Vil sjekke respons på SMS

I dag er appen lastet ned over 400 000 ganger. Nærmere 500 har meldt seg smittet i appen. Men jo flere som laster ned appen, jo mer effektiv vil den være.

-Vi ser nå på hvordan vi kan få flest mulig oppmerksomme på appen. Et tiltak vi vil prøve ut er å sende SMS til alle over 16. Vi tester det ut i dag i Trøndelag fylke for å sjekke responsen, og måle det opp mot andre kommunikasjonstiltak for å se hva som er mest effektivt for å øke antallet brukere, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen ved FHI, skriver Statsforvalteren i pressemeldingen. 

Mange vil laste ned appen

I en undersøkelse som ble gjennomført i uke 53 svarer 35 prosent av de spurte at de vil laste ned appen, mens 29 prosent er usikre. Foreløpig har rundt 10 prosent av de over 16 år lastet ned appen. Derfor ønsker FHI å se om en sms-utsending kan gi flere brukere av smitteappen. Denne testen gjennomføres i Trøndelag, og 360 000 trøndere over 16 år mottar snart en sms fra FHI.

-Det er veldig bra at vi Trøndelag blir en pilot for dette med tanke på den høye smitten vi har i fylket for tiden. Smitteappen bidrar til at vi lettere kan få kontroll smitten i fylket. Jeg oppfordrer derfor alle til å ta den i bruk, sier smittevernansvarlig Marit D. Kverkild hos Statsforvalteren i Trøndelag.

Se opp for falske SMS-er

Det er alltid en risiko for at kriminelle forfalsker SMS-er for å få folk til å klikke på egne nettsider. Vær derfor nøye med sjekke at lenken på SMS-er er riktig. Lenken på SMS-en fra FHI tar deg til Helsenorge, helsenorge.no/smittestopp, skriver Statsforvalteren i en pressemelding.

Hvor hentes mobilnummer

FHI har brukt Kontaktregisteret- og reservasjonsregisteret i Digitaliseringsdirektoratet til å hente inn mobiltelefonnummer til utsendelsen. Kun de over 16 år får SMS, og reserverte mobilnummer får ikke tilsendt meldingen. Opplysninger i Kontakt- og reservasjonsregisteret kan brukes til sakshåndtering og utføring av forvaltningsoppgaver, skriver Statsforvalteren i en pressemelding.

Denne meldingen går ut til 360.000 trøndere. (Skjermdump sms).

Her kan du laste ned «Smittestopp»

Malvikguiden

Annonse

Malviknytt

FREE
VIEW