Velg bort Wizz Air

Av: Rødt Malvik
Foto: Wizz Air

Innlegg fra Rødt Malvik: Flyselskapet Wizz Air er i ferd med å slå seg opp på innenlands-nettet i Norge. Fra desember starter selskapet ruter fra Værnes til Oslo, Bodø, Tromsø og Stavanger. Dette er et firma som aktivt motarbeider ansattes muligheter til å organisere seg og er helheid av selskapet Wizz Air Holdings plc som er registrert i skatteparadiset Jersey.

Firmaet tar alle lovlige forhåndsregler for å unngå å betale skatt, unngå å bidra til fellesskapet og forsøker på denne måten å utkonkurrere seriøse aktører på det norske markedet. I både offentlige uttalelser og i praksis har ledelsen i Wizz Air ved flere anledninger vist at den motarbeider arbeidstakernes rett til å organisere seg. Trepartssamarbeidet er en del av en vellykket samfunnsmodell som er dypt forankret i Norge og en rekke fagorganisasjoner har meldt at de vil boikotte Wizz Air. 

Rødt mener Malvik kommune skal bidra til et seriøst og ryddig arbeidsliv. Malvik kommune bør derfor ikke benytte dette selskapet til tjenestereiser frem til de er positive til fagorganisering av sine ansatte. Vi vil samtidig oppfordre alle Malviks innbyggere til å velge bort Wizz Air når de skal reise fra Værnes. 

På bakgrunn av dette vil Rødt fremme en interpellasjon i kommunestyremøtet den 7.12 der vi foreslår at Malvik kommune inntil videre ikke benytter Wizz Air til jobbreiser. 

Rødt Malvik