BJERTNÆS, LYGRE

Foto: Illustrasjon: Sverre Bjertnæs

Et nyskapende samarbeid mellom kunstner Sverre Bjertnæs og dramatiker Arne Lygre, møter teaterrommet for første gang. 

Det tredelte kunstprosjektet Bjertnæs, Lygre sys sammen og iscenesettes av regissør Ole Johan Skjelbred, skriver Trøndelag teater i en pressemelding. 

Urpremiere på Studioscenen lørdag 14. november klokken 18:30.

Tilblivelsen

Det hele startet med at Bjertnæs kontaktet Lygre i 2014. Han hadde laget en skulptur som kanskje kunne inspirere Lygre tekstlig? Minner om oss ble fremført hos Galleri Brandstrup i 2016. Dette fruktbare samarbeidet fortsatte, og en ny tekst av Lygre, Du finnes resulterte i en retrospektiv utstilling med nye trefigurer av Bjertnæs (2019).

Og alle gode ting er tre – Teatersjef 

Elisabeth Egseth Hansen omfavnet dette kunstsamarbeidet. Hun koblet på regissør Ole Johan Skjelbred. Lørdag byr vi på trilogien Minner om oss, Du finnes og Jeg glemmer – hvor Skjelbred har satt sammen Lygres tekster og hvor en ny treskulptur signert Bjertnæs er innlemmet i scenografien.

Forestillingen

Livet er en serie øyeblikk, noen mer minneverdige enn andre. Du vokser opp, finner deg kanskje en kjæreste. Så får du barn, kanskje et hus, en hage. Du følger barnet ditt til skolen, går på jobb, møter mennesker. Og dagene passerer. De føyer seg pent inn i rekken. Det er ikke noe du reflekterer over. Men på et lite sekund kan alt være forandret. Forgjeves vil du forsøke å holde liv i det som var.

Boken og kunstmappen

Minnetrilogien av Arne Lygre er nå utgitt i bokform. Den består av de tre enakterne og er illustrert med malerier av Sverre Bjertnæs. Bjertnæs har i tillegg laget en kunstmappe med 3 fargeserigrafier. Både bok og bilder vil utstilles i teatrets foajé.

  • Manus: Arne Lygre
  • Skulptur og installasjon: Sverre Bjertnæs
  • Regi og scenografi: Ole Johan Skjelbred
  • Kostymedesign og scenografi: Ane Aasheim
  • Lysdesign: Eivind Myren

Medvirkende: Andreas Tønnesland, Anna Ladegaard, Carl Martin Eggesbø og Ingrid Bergstrøm