En dag…

Foto: Turid Bjørnsen

Da koronapandemien banket på verdens dører, bød dette på utfordringer og mange endringer for Trøndelag Teater. Men med en løsningsorientert teatersjef, Elisabeth Egseth Hansen og regissør Tyra Tønnessen som la nye planer, hadde raskt de raskt nye prosjekter. 

Teateret skulle egentlig sette opp forestillingen «Havfruen», men i stede tok seks av Havfruens skuespillere tok utfordringen på strak arm og sammen med Tyra Tønnessen har de, gjennom fem uker prøvetid, improvisert frem en ny musikalsk forestilling, med utgangspunkt i selvopplevde hendelser og aktuelle konflikter, skriver teateret i en pressemelding.

En dag

En dag… er blitt en dagsaktuell forestilling, tonesatt av musiker og komponist Åsmund Flaten, med urpremiere på Hovedscenen 19. september klokken 18.00. Publikum vil denne gangen sitte på selve scenen, og være sentral i stykket. Forestillingen varer i omlag 2 timer, og spilles uten pause.

Regi er av Tyra Tønnessen, scenografi av Leiko Fuseya, lysdesign av Ingrid Schanke Høsøien og koreografi av Kristin Hjort Inao .

Et øyeblikk. En natt. En dag… I Trondheim

Ordet improvisasjon stammer fra det latinske ordet improviso som betyr uforutsett, eller bedre «ikke før sett». På samme måte er ikke verden lenger slik vi kjenner den.

Og det er akkurat det uforutsette som venter oss når seks av teatrets skuespillere inntar Hovedscenen for å lage en musikalsk forestilling fra begynnelsen av. 

Med improvisasjon som metode vil de sammen med regissør Tyra Tønnessen skrive, improvisere, øve inn og til slutt spille den endelige forestillingen «En dag…» for dere. 

Hva som vil skje og hva dette vil handle om, vet vi ikke fordi fortellingen ennå ikke er skapt. Publikum vil gjenkjenne den sterke øyeblikksfornemmelsen som fremkalles i denne måten å lage teater på. De skapende skuespillerne er Natalie Bjerke Roland, Ida Cecilie Klem, Tor Ivar Hagen, Andreas Tønnesland, Martha Standal og Snorre Ryen Tøndel. Musiker og komponist Åsmund Flaten er også med på laget, og skriver helt ny musikk og sanger sammen med ensemblet, skriver Trøndelag teater.