Malvik vil ta imot barn fra Moria

Av: Malvik AP
Kjersti Garnes Overvik (t.v) og Kristine Holden (Foto: privat)

Innlegg fra Malvik AP: Brannen i flyktningeleiren Moria i Hellas er dypt tragisk. Etter nattens katastrofe svarer høyreregjeringa at de vil ta imot 50 flyktninger. 

​Regjeringa svikter de svakeste blant oss, og vi synes det er hårreisende at Norge bare skal ta imot 50 av de 13.000 som har lidd under umenneskelige forhold, skriver Kjersti Garnes Overvik og Jo Arne Fosmo, velferdspolitikere for Malvik Ap, i leserinnlegget.

FN og andre internasjonale organisasjoner har lenge kritisert forholdene i flyktningeleiren som katastrofale. Nå er situasjonen kraftig forverret, med koronapandemien og ikke minst nattens brann. ​Situasjonen har vært uholdbar så lenge, så det at regjeringa ikke har handla før nå, er i seg selv forkastelig, uttaler Kristine Holden fra Hommelvik AUF, i innlegget fra Malvik AP.

Kommunestyret i Malvik vedtok 27. april i år at vi støtter oppropet om å evakuere barna fra Moria. Mot stemmene fra Høyre og Frp. 

​Regjeringens verdigrunnlag viser seg fra sin verste side når de selv ikke etter en katastrofe velger å hente mer enn 50 flyktninger hit til Norge. Det er nå det er tid for å handle, heter det i innlegget.

Vi i Malvik Ap er glade for at Malvik kommune nå på egen hånd kan ta imot flyktninger som kommer fra Moria og gi dem en ny start og god oppfølging i trygge Malvik. 

​Når regjeringa svikter, stiller Malvik, med Malvik Ap i spissen, opp. Dette er ikke tida for å fokusere kroner, øre og antall. Dette handler om liv, dette er tida for handling.

Kristine Holden, Kjersti Garnes Overvik, Jo Arne Fosmo

Malvik Arbeiderparti

(For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at Jo Arne Fosmo er sønn av redaktøren i Malviknytt)